Juniocola

Alla inlägg under november 2008

Av Löfgren - 25 november 2008 17:44

Måste bara visa mina underbart, sköna raggsockor som jag ju också köpte idag. På loppis. Helt oanvända.

Jag har ju inte precis någon liten mormor som sitter och stickar strumpor åt mig..men NÅGON gör det tydligen :)Passade mig bra idag nu när man är lite frysen. Rosa, varma..I love my socks :)

ÅÅÅ, va pinsam matte är...nu visar hon fötterna i bloggen också....ååååååhhno!!(juni har nyss lekt med Cola ute på gården när jag tog kortet, så hon är alldelens blöt i huvudet ;))Föressten, idag när vi hade parkerat vid loppisen så hann det parkera en bil brevid oss innan vi gått ur bilen.

Precis efteråt körde en polisbil med blåljus upp bakom oss o blockade bilen!!

SHIIT, tänkte jag, vad har jag gjort nu då???

Tankarna fladdrade hit o dit och jag gick igenom bilresan i skallen..huvva, vad jag han tänka mycket..polisen satt kvar där ett tag o gjorde sig ingen brådska...sedan kom han ut..och gick mot bilen.... brevid!

 Phu, vad skönt...personen däri fick blåsa o polisen snackade o snackade..så då passade jag o Ludde på att smita in på loppisen istället!


Tänk va, att fast man inte gjort nåt så blir man ändå lite skärrad...utifall att .. kunde jag kört på någon utan att märka det..eller vaddå??  vad dryg man är ibland.  blodtrycket fick sig en rusch ;)

Ludde tyckte det var jättespännande :)

 Det tyckte nog inte tanten i bilen brevid!

/L


ANNONS
Av Löfgren - 25 november 2008 11:37

Idag åkte vi till loppisen när vi åkt och lämnat Alfred i skolan. Ludde och jag tycker det är mysigt att gå runt där och fynda :), så vi brukar passa på när det bara är han och jag.

 

Idag vart det en dansmatte för 30 kronor! Bara att koppla in i tv-n..Ludde tog en dansvända med katten på en gång..och den funkade bra ;) fanns t.o.m. några spel på den.. Bättre att spela sådant tv-spel där man måste röra på sig , än det vanliga där bara tummarna får jobba..även om småkillarnas kroppar brukar vara som fiolsträngar o hoppa högt när det kommer ett attackmonster eller vad detr är;)

 

Eftersom cola inte fanns hon oss förra julen(eller inte enns överhuvudet fanns alls!), så hade hon ingen egen julstrumpa...men det hittade vi en åt henne i dag.

Sniff, sniff..hmm, röd plysch med glitter...

..sniff, sniff...OK, den vill jag ha ...Hoppas att det bli MÅÅNGA  grisöron och döda pippisar i den ;)

Jag hittade ljus stakar som jag gillade ... lite sommriga...passar bra på altan i sommar tänkte jag :)

 

och slutligen så fyndade jag en brödrost a` 30 kr, som man kan rosta 4 brödskivor på en gång..våran förra har pajat, så det var pööörfekt ;)


Sedan hittade jag rejäla jägarbyxor (30kr)åt Gustav när han ska med ut på jakt i kall skog...också en pokemontröja åt Alfred(10kr), så han kommer att bli mycket glad när han kommer hem :)

Tyvärr ingen bok på fyndlistan...men väl en bunt amelia för 2 kr st...och det duger bra idag!

så idag har vi spart MYCKET pengar ;)

/L

ANNONS
Av Löfgren - 25 november 2008 07:46

Undra vad det blir att göra denna dag då?? Jag , Gustav o Ludde är fortfarande förkylda, Alfred ska till skola o P jobbar.

Kanske orkar jag och Ludde åka på favvoloppisen en sväng, de har öppet idag. En bra bok skulle jag kunna fynda ;)

Sedan blir det de vanliga  att göra också....men skönt med att vara lite förkyld ÄR ändå att man liksom har rätt att ta det riktigt lugnt...så jag känner efter noga ;)

 


Man måste ju städa lite..fast idag blir det bara att hålla undan värsta kaoset. Orkar inte med finliret idag, för jag blir anfådd bara jag går upp och ner för trappen just nu

 


Lite mys i soffan är ett MÅSTE sådanahär dagar förståss..

Och naturligtvis släpper jag hundarna här på fotbollsplan ett tag så att de kan leka i snön. För de är minsann inte förkylda och visar ingen hänsyn alls! Jodå de märker att det är lugnt här hemma nu och nu när jag tittar till på dem ligger de utstäckta i en hög och ser mycket lugna ut ;)Hoppas ni alla får en härlig dag..vi njuter av våran också o tar det luugnt.

kram

/LAv Löfgren - 24 november 2008 12:30

Älskade ni filmen" vi hade iallafall tur med vädret??

Nu kommer en fortsättning och den verkar lika jäkla kul!! gissa vem som vill gå på bio i december när den har premiär?? jo, JAG!

Kolla trailer genom att följa länken, och passa på att tävla om en resa till kolmården och boende på vildmarkshotellet  också ;)

Hahahahahttp://www.max.se/fun.aspx?id=1043

LYCKA TILL!

/L

Av Löfgren - 24 november 2008 10:19

 Tipsar på en tävling där man kan vinna fint hundhalsband!

http://www.vibri.com/skrålla ner bara tills du ser ett brunt paket, nedanför bilderna på en typ som går med en hund i koppel)


-----------------------

Tipsar en gång till om en bra klickerkurs som man får på mailen..GRATIS!!

klickerträning - ett helt nytt sätt att tänkahttp://www.canis.no/klickertraningskurs-se.htmlVill också passa på att rekomendera denna tidning för oss aktiva hundägare!! SUPER!

http://www.canis.no/kampanjesider.php?pkode=101

Prenumerera ...få en bok på köpet:)

/L

Av Löfgren - 24 november 2008 09:29

Många som frågar om klicker träning och varför vi tex. har "stickan " när vi tränar.. svårt att förklara kort, men här kommer lite info för intresserade.


stickan=targetstick ska hon kunna följa med nosen..bra att använda senare vid tex..ingångar och kryp ..(och vid trixinlärning)....så det är INTE för att vara elak vi har den ;)
Cola  tränas  efter ett grundfärdighets schema..

började när vi haft henne någon vecka...kolla gärna filmen i inlägget nedan..


Vi pratar om grundfärdigheter hit o dit.. määhe, vad en grundfärdighet ??


 En grundfärdighet, inom klickerträningen, är ett beteende som kan användas i flera olika övningar för framtida träning. Antingen enskilt eller i kombination med andra grundfärdigheter. Alla grundfärdigheter ska hunden kunna erbjuda spontant, dvs utan några som helst kommandon. Detta är hundens arkiv som man kan hämta de färdigheter/beteenden som man kan komma att behöva i en övning.

Tryck gärna på denna länk så får du se Colas grundfärdighets schema där vi kryssar i vartefter hon lär sig

http://www.123minsida.se/JUNIoCOLA/18898317

När Cola är ett år har vi som mål att hon ska kunna alla grundfärdigheterna, då har hon verktygen för elitklass inom både bruks-och lydnad!
  Ett exempel, Apportering.

 Hur ser det färdiga tävlingsmomentet ut? • Utgångsposition
 • Spring ut mot föremålet
 • Grip föremålet
 • Spring tillbaka till föraren med föremålet fast i mun
 • Vid föraren inta utgångsposition med apportbocken fast i mun
 • Avlämnande

 • I detta moment finns det många grundfärdigheter. Utgångsställning, Hålla fast, Inkallning, Släppande.


  Om nu hunden har alla dessa grundfärdigheter förstår ni att  detta moment blir  klart lättare att kedja ihop till en helhet om alla grundfärdigheter redan finns klara, grundfärdigheter som hunden kan till 100%.
  Juni är även hon klicker tränad från 8 veckors ålder. Vi har inte använt schemat på henne . Hon har varit våran" nybörjar, testing klicker hund" , men det har ju blivit ganska bra ändå..och huvudsaken e ju att det är kul ;)...men det blir kul att se hur det blir att träna med cola som vuxen , när hon kan alla grunder!! testing, testing...

  /L
  Av Löfgren - 23 november 2008 19:34


   

   Cola 1 månad :)  Lill - Cola fyllde 6 månader i förrgår. Lilla damen börjar bli stor. Skönt men ändå lite  synd att tiden går så fort.

  Hihi..sätter in på en söt cola 3 månader som tränar lite grundfärdigheter...det har hänt en del sedan dess ;) ser fram emot resten av hennes 1a år och många år frammåt förståss..

  /L

  Av Löfgren - 23 november 2008 14:23

  Mellersta sonen har varit helt förtvivlad för han har tappat bort sitt bästa Pokemonkort. Igår när jag satt i soffan så kom Cola med Pokemonkortet (som har varit borta i flera dagar) i munnen och lämnade den. Gissa om sonen blev glad "- och inte ett märke på kortet" sa han. "- Man har väl en apportör" sa jag./ P

  Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se