Juniocola

Alla inlägg under december 2008

Av Löfgren - 11 december 2008 08:18

OJ, inatt hade vi lite naturupplevelser här :)

Inatt vaknade Ludde efter lite drömmar...och pratade osv... Cola vaknade såklart till och pep och ville ut...annars har hon faktiskt börjat sova på nätterna nu.

När jag skulle öppna altandörren, fick jag gnugga ögonen...för där utanför stod en ÄLG!! Vi bor ändå ganska centralt..fast skogen inpå knutarna förståss. Rådjur har vi typ varje dag här..men älg?? Cola fick kissa på framsidan istället ;)

 Svårt att takort i mörker genom fönster...men måste ju visa ;)

Sa till P också ...och han väckte pojkarna...03.30 på natten hehe..typiskt oss känns det som...vi stod länge och beundrade.Kändes annorlunda och se den här emot när man ser den i skogen. När han sedan gick iväg, så mötte han upp en annan älg...på VÅRAN fotbollsplan...Det lät mäktigt när de "älgade" iväg!...sedan var det skönt att hoppa isäng igen :):)

I nås där vi bodde förut hade vi faktiskt ett LODJUR en natt som vi stod läänge och tittade på, när han försökte komma in till våra ankor.Det var nästan högtidligt.

 


Hihi..Cola vill vara säker på att komma med på morgonpromenaden till skolan...och skyndar sig att lägga sig på Alfreds overall, så fort den läggs på golvet för "ihoppning"

Hon tycker om att släpa runt filtar(helst då min härliga, varma fuskpälspläd!!) o lägga sig att mysa på...idag ska Ludde o Jag ta en loppisvända och då ska vi titta efter en alldelens egen filt åt Cola.


 Försökte mig på lite porträttfotografering igår..men det där med  säga till barnen -"se vanlig" ut...tolkas inte riktigt som jag vill ;)

 Alfred

Ludvig

Alfred

Ludvig

ANNONS
Av Löfgren - 10 december 2008 20:25

Bla. Tränat hundar...kommer en liten Cola- film imorgon...det går frammåt med apporteringen :)


 

Idag var det kallt-tycker vi...-5..

Sedan har killarna byggt på sin snöborg...

och så har de ritat julkortkonsentration...

/L


ANNONS
Av Löfgren - 10 december 2008 14:52

Juni rör sig lite framåt på sitt från stå. Jag tänkte ta tag i det nu igen. Har aldrig kört det fullt ut, det har alltid varit någon tävling på gång och då har jag köpt dom centimetrar hon flyttat fram. Min tanke är att Juni ska backa, inte så långt, kanske två meter. Sen ska jag öka avståndet mellan mig och Juni innan hon backar. När vi har kommit upp i tio meter mellan mig och Juni så tänker jag plocka fram sittet. Jag skriver mer om det när vi har kommit dit./P

Av Löfgren - 10 december 2008 10:56

Nu ni, är jag långledig;) ..det är ju lite att fixa med ändå..julfester på dagis/skola x 3!! Julbord med jobb, presentköp, matfixning och planering inför julenI LOVE IT!!

Vi sticker till min syrra på julafton i år. Firar där med släkt, hundar, ungar . Åh, det ska bli så härligt.

 Här kommer lite julstämning ;)Håll till goda med en liten del av familjen Löfgren..

Visst e de goa, mitt lilla gäng. Gustav 12 år är också så go, men han hade avvikit från fotosectionen när vi knäppte detta. . Inte lätt som ni vet att få med alla, få kläderna sitta rätt...se till att ingen backar in i granen..inget bänk i någons ögon.mm.mm.Gustav tröttnade ganska snabbt och stegade med bestämda steg upp för trappan...mot sitt rum...och TV-spel...Nu har även vi gett upp för denna gång, får nog ta ett utomhus...eller redigera lite i fotoshop..för

Cola har INTE lysande ögon på riktigt...och Tuva har faktiskt riktigt fina blå ögon...

/L

Av Löfgren - 9 december 2008 06:34

Isch, va jag är trött. Uppe med(före??) tuppen och bälgar i mig kaffe. Klockan 07.00 väcker jag mina troll och det är skönt att få ta det lite lugnt innan.

Kunde inte somna igår kväll. Vände vred o trodde jag skulle bli sjuk...men nu när jag vaknade så mådde jag bra igen..så det är väl bara att åka och jobba då ;))

Igår hade vi en härlig em.

 

Lite tv efter en jobbig skol/dagisdag..:)

 

Först var vi ut och barnen lekte i snön.


När de kom in frös de lite  så vi tappade i ett varmt bad. Medans vattnet fylldes på vart det kroppsmålning, de tycker det är kul att måla sig med sina tvålkritor :)


Först får Alfred sig en dusch

 

sedan får Cola sig en dusch. Hon skulle nog väldigt gärna hoppa i :)

Nää, nu måste jag väcka kidsen och bege mig till jobbet.

Hörs på ons fm :)

/L

Av Löfgren - 8 december 2008 18:24

Min finaste träningsvideo kommer här. Juni tränar med Ludde 5 år.

Jag tycker om hundar. Gärna då någolunda  harmoniska och lydiga . Tror att det blir roligare för både människan o hunden att leva tillsammans då.

 Kul också när barnen fungerar med hunden och att hunden respekterar o gillar  barnen.Känns ju ganska viktigt för oss...

 Juni tycker om att träna med barnen. Kanske blir det inte alltid riktigt rätt, men de har trevligt tillsammans och det är ju det allt handlar om :)


 Förut så tyckte vi att det var dumt när barnen tränade hund i vissa moment..tänkte att det skulle bli förstört..eller att hunden skulle bli förvirrad.

Nu har vi sett att hundarna är smartare än vi tror. Juni märker såklart skillnad på vem som tränar...och hund o barn har mycket utbyte av varandra:)

/L

/L

Av Löfgren - 8 december 2008 11:19

 


8 dec

27 aug

/L

Av Löfgren - 8 december 2008 10:50

Har just kommit hem efter ett dygn på jobbet!  För de flesta (alla!)är det måndag idag...och det är det ju såklart för mig med, men det känns som helg.

 Har det väldigt lugnt här på fm, ska gå och hämta mina pojkar på dagis/skola vid 14.00, och jag ska inte göra någon nytta alls innan dess!!! Jobbar dygn imorgon också..sedan blir det långledigt ...jag kan vara nyttig då!:)

Snön fullkommligt vräker ner. Har snöat i flera dagar nu. SÅ vackert.

 Cola njuter o myser i snön.

 

Men matte...kom igen o lek då!

Hihi...de här damerna myser lite i mysburen istället..SMART!Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se