Juniocola

Direktlänk till inlägg 12 januari 2009

Tidsbestämt mål

Av Löfgren - 12 januari 2009 12:46

Inspirerad av Siv, tänker jag prova att sätta upp ett tidsbestämt mål och skriva om det i bloggen. Tänker även sätta in några filmer.

Målet för den här veckan blir att Juni ska bli klar med "Elitrutan".

En del delmoment har vi redan tränat på, en del inte. Tidigare har jag tagit ansvaret för att Juni ska hamna rätt i rutan genom att ställa henne när hon har kommit med fart in i rutan. Jag tycker att det har varit svårt att bedömma hennes fart och ställande så hon har ofta hamnat fel. Sen har hon börjat vända upp innan rutan väldigt ofta nu. Därför ska jag försöka lämna över ansvaret till Juni så får vi se hur det går. Jag vill att hon springer till rutan och hittar mitten själv.

I dagens pass flyttade jag rutan varje gång, använde stor target på första försöket och liten på andra och tredje. Dom två sista använde jag ingen target och hon ställde sig fint båda gångerna./P

 
ANNONS
 
Elenor och Zidane

Elenor och Zidane

12 januari 2009 13:38

Det kommer bli super, tidsbestämda mål gör så att man tar sig i kragen!!! Vanligt problem det där med att Juni vänder upp innan rutan, men det var ju bra att det fungerade med targeten.

http://www.ilsanosfatboy.cyberssajt.se

 
Ingen bild

malte o snoken

12 januari 2009 14:08

vårat mål är att få matte å sluta äta kakor...o få henne o ge oss flera kakor...för vi får aldrig kakor...högst orättvist!

 
Ingela

Ingela

12 januari 2009 14:12

Tidsbestämt mål, spännande! Jag följer utvecklingen med spänning. Lycka till!

http://www.siriochjag.blogspot.com

 
Moa

Moa

12 januari 2009 14:28

Hej kul att du tittade in;) ja på kortet var det hundarna jag brukar vara hundvakt åt....Mvh Moa

http://http:www-moas-hundliv.segratisblogg

 
Lotta

Lotta

12 januari 2009 14:50

Oh ja fick sova till kl 4 ostört,då kom han o puffa på oss lite,men hangick o la sig igen o sov till kl ringde.Får se hur de blir ikväll om ja måste hämta hem Jessie,läste att du hade problem med katten inte kul,jag e i valet o kvalet om jag ska kastrera Zeb,har ju ställt ut honom 2ggr en g med 1:a och HP och en gång med en 2;a,så jag e lite sugen att ställa honom ngra fler ggr och det går ju inte om jag gör det.Ska faktiskt fixa ordning ngra märgben nu med lite blött foder i.Ha de bra så hörs vi snart igen/Lotta

http://zebban...

 
Lena,Moa,Maiko

Lena,Moa,Maiko

12 januari 2009 19:31

Ser jättebra ut med rutan. Även jag har vaknat ur törnrosasömnen och börjat träna mina hundar. Men idag går det bara inte! Det töar, plaskar och blåser och är det inte decimeterdjup, våt snö så är det isgata!

http://nysvansat.blogspot.com

 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

12 januari 2009 20:48

Det är nog klokt att sätta upp tidsbestämda mål på kort tid....då blir man verkligen fokuserad just på det målet under den tiden....! Jag har satt större mål på längre tid....ska nog fundera om där :-) Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Elisabeth och Sacco

Elisabeth och Sacco

12 januari 2009 21:30

Åh, det ser så roligt ut! Och SÅ enkelt.. Önskar Sacco var lite mer på alerten på plan. Det är URsvårt att få honom motivierad till att springa med lite action... ja, ja hur som helst jättekule att ser er på film! Och fortsatt lycka till!

http://www.bjorkmannarna.se

 
Madelene

Madelene

12 januari 2009 21:45

Ang. att hon vänder upp innan rutan fick jag ett jättebra tips av Jan Gyllensten; Ha alltid belöning bakom rutan, skicka hunden, är tempot dåligt så är det varsågod till belöning och är det rustempo så är det STÅ kommando! Melker förstod väldigt snabbt vad jag var ute efter+att de bygger upp en bra förväntan om de vet att det "alltid" finns belöning på andra sidan!

http://maddy81.blogg.se

 
Pake

Pake

12 januari 2009 22:21

Belöning bakom rutan skulle jag kunna tänka mig som en extern belöning. Men att belöna dålig fart med att låta hunden springa direkt skulle jag inte göra. Hunden skulle märka att dålig fart = belöning direkt

http://juniocola.bloggagratis.se

 
siv og kry

siv og kry

13 januari 2009 09:23

Spennende prosjekt! Jeg gleder meg til å følge det. Hva gjør du når det blir feil, om hun vender opp for tidlig eller ikke stiller seg opp innenfor ruta?

http://www.behavoristen.wordpress.com

 
Cavvetjejernas matte

Cavvetjejernas matte

13 januari 2009 15:53

Vad bra med tidsbestämda mål. Då blir man ju förhoppningsvis nöjd till slut. Är väldigt dålig på det själv.
Ser ju bra ut på filmen!

http://www.cavaliersajten.bloggagratis.se

 
Madelene

Madelene

16 januari 2009 22:50

Det kan väl iof vara så att det funkar på Melker som blir väldigt osäker och hellre ger sig i såna lägen än på en hund som har lite mera driv och ger ännu mer nästa gång!

Tankem med ext. belöning bakom är ju just att få hunden att tro att det alltid finns en belöning där och därför får mera driv bort från föraren, sen hur man tar sig till det resultatet är nog väldigt olika från hund till hund...

Jag glömmer ibland att jag har en väldigt vek herre! ;)

http://maddy81.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Löfgren - 26 april 2016 14:48

Amen äntligen kom solen. En stund iallafall, skönt att kunna sitta ute och ta en kopp kaffe och skriva lite. Gäller att passa på.Juni roffade åt sig en solsäng hon. Jobbat dygn igår så jag är lite trött idag. Slutade 8.30 imorse. Påvägen hem var...

Av Löfgren - 25 april 2016 10:11

  Idag jobbar jag dygnet. Hemma kommer det så mycket blommor och växter i landen. Vet ju inte vad som är ogräs och ej, vad som blir vackert eller bara stökigt. Söta små blå blommor utanför dörren. Imorgon när slutar ska jag skynda mig hem. Då k...

Av Löfgren - 24 april 2016 21:54

Vart en underbar kväll efter en dag med både kall blåst och hagelskur. Aprilväder de luxe. Var på hus och trädgårdsmässa i kvarnsveden idag... Kul att kika runt och bli inspirerad. Finns ju lite att göra på kåken här om man säger så. Men när vi g...

Av Löfgren - 24 april 2016 13:35


Sådär. Nu är huset brandsäkert så gott det går med brandvarnare i alla rum. Kul att det kommer lite finare brandsläckare /filtar. Hade helst velat ha solstickan släckare också (lite nostalgi) , men de var så små. (får väl investera i en sådan ti...

Av Löfgren - 23 april 2016 18:11


Jobbar idag men har det ganska lugnt. Kom på att jag har ju en gammal blogg. Tänkte att jag skulle försöka komma igång med den lite igen. Bland annat försöka dokumentera lite vad vi gör nya huset och så. Man tycker inte det händer så mycket men det ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se