Juniocola

Direktlänk till inlägg 30 januari 2009

Om ditt o datt o Lite träning med Lotta o cola igår...

Av Löfgren - 30 januari 2009 06:20

Klockan ´21.30 dundrade jag i säng igår kväll. Helt slut efter några intensiva dagar och jobbiga nätter (barn med hosta o feber är ingen direkt"sovasköntmedecin")plus då en jamande katt...

Idag är jag pigg som en lärka igen:D:D


GOD MORGON !!!

 Nu är det bara typ en vecka tills vi ska på utställning...And I have a problem...

Det här med uppställningen.. Många som ställer Flattar har godis i handen som de liksom får stå o slicka på när de ska stå still och snyggt framför domaren..Men Cola har inte fattat det där ...hon börjar lite fint att slicka, sedan börjar hon hetsa upp sig..och börjar att tugga o tjuvnypas...blir helt vild..GE MIG DEN FÖÖRBANNADE KÖRVEN, verkar hon tänka..

-OOAAJJ.., skriker jag med jämna mellanrum..slemmet rinner (UUURK)om den handen men ska skaka hand med domaren med..jamenar...hur snyggt o

 Flaschigt e det???????????

                

TUGG, dreggel  TUGG...- AAAAJJJ

Snyggast tycker jag att det är om man lär dem stå själv..Cola är ganska duktig på att "hålla position"..då står hon också ganska lugnt o fint med viftande svans..men hur får man bakbenen att se så där snygga ut?Lite bakåt liksom..?Men inte för bakåt.. Det känns som om det är mest tur när de hamnar "rätt"..å man kan ju inte hålla på i en kvart framför domaren att "ställa upp rätt"..


Ghaa, märks att jag börjar bli nervös..eller???;) Varför?? Ja int´ vet jag..det är ju inte direkt på liv o död;)

Ett kort från när cola och jag försöker få till utställningsposen;)

Svårt det där med att få henne att stå med rätt vinklar på benen...både fram och bak...samtidigt !!!Jag förstår detsom om bakbenen här var lite dåligt vinklade...Möjligen lättare att träna på plant underlag...!?!

ÄSCH, Nu sticker jag och jobbar ett dygn
När jag kommer hem är det Lördag!!Då klockan 13 .00 är det 13 år sedan jag fick mitt första barn, Gustav :D

13 ÅR SEDAN  !!!

Då blir det fira av.TREVLIG HELG!!!

/L

PS. Tuva mår bra.INGET JAMANDE INATT :D:D

PGR AV för mycket sovande så hinner jag inte svara på era sena kommentarer igårkväll...tar igen det så fort jag kan. Ingen dator med till jobbet idag, pgr av olika skäl..tar med den på söndag när jag kör ett dygn igen:)

 
ANNONS
 
SARA

SARA

30 januari 2009 07:03

Domarna tycker INTE om att man står och har godis som de står och slickar på!!!
Låt Cola stå snyggt utan krångel, mest naturligt är SNYGGAST ...Precis som på fotot ovan, hon kan ju !!
Tänk dig själv att stå och bedöma dessa hundar, de ser ju inte huvudet och helheten, om de ska stå så där.
Ser ut som de slickar husse i skrevet typ.. Jag har lyssnat på antal Handling/Domare.
Men det är lätt att man gör "som alla andra"
Men alla kör sin stil, fast krångla inte till det
Lycka till
Kram *S*

http://WWW.MIATAS.SE

 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

30 januari 2009 07:21

Om hon står fritt och viftar på svansen så är ju det klart bäst!! Hon kommer själv ställa upp sig på bästa sätt och om du kollar och tycker hon står med helt fel med benen så gör ni bara "omtag" så kommer det bli kanon!!! Problemet jag har med Vilja ör att hon inte tycker det är kul.....så hon viftar inte på svansen ......vilket blir till hennes nackdel....att hon inte showar! Om Cola showar men inte står helt perfekt med bakbenen så är det itne hela världen....hon har ju flera försök på sig! Lycka till....det kommer gå super! Är det på lördag ni skall ställa och var? Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Erica

30 januari 2009 08:33

Man behöver defentivt inte ha godis om man klarar sig utan klart "snyggare" och en del domare kan bli galna om man håller på att greja med godis.

Hon står jättebra på bilden. Tänk på att du inte behöver ha hunden uppställd PRICK hela tiden ex när domaren går runt och tittar på alla hundar en och en (när man först kommer in i ringen) så titta vars domaren tittar och ställ upp snyggt så att hon står som bäst just när domaren kommer till din hund. Står de för länge så kommer de automatiskt att tappa det lilla extra just när domaren tittar.

Tips 2: man får ställa om ifall man känner att hunden börjar hänga ex med ryggen eller ställer sig fel de behöver inte stå som statyer hela tiden.

Vars ska ni ställa och för vem?

 
Ulrica

Ulrica

30 januari 2009 09:42

Jag har haft en enda domare som en gång har sagt att han hellre ser hunden uppställd fritt, ALLA i flatteringen kör med godis, men det är en konst att ställa med godis utan att det ser konstigt ut. Tycker du godiset krånglar till det är det därför bättre att du ställer upp henne fritt....och det är en första gång för oss alla...vart ställer du, i Mjölby?

http://www.lyckeboet.dinstudio.se

 
Cavvetjejernas matte

Cavvetjejernas matte

30 januari 2009 10:14

Brukar inte använda godis när jag ställt mina cavalierer. Dom blir bara upphetsade och hoppar och far. Ger det i stället efter bedömningen.

http://www.cavaliersajten.bloggagratis.se

 
Anna

Anna

30 januari 2009 10:20

Men hon står ju kanon utan godis under näsan! :)
Har hört att dommare föredrar hundar som står fritt, ingen ägare bakom eller alldeles intill. Lättare att se helheten då.
Men det där kommer nog gå jättebra!! :)
Lycka till, och ha en bra dag på arbetet!

http://www.odjureochanna.blogspot.com

 
Ingen bild

malte o snoki

30 januari 2009 12:51

kan man inte stå själv får man ha stödhjul...

 
Bettan

Bettan

30 januari 2009 13:06

Tycker att hon står snyggt!
Låt henne stå själv utan godis, hon är snygg tycker jag när hon är sig själv!
Idag är jag tillbaka i livet!

http://coolbettan.blogg.se

 
Ingen bild

Tessan och pälsbollarna

30 januari 2009 13:19

Men gumman då!!! Nervös?? Näääääää det menar du inte:) hi hi....Håller med alla som skrivit här om att domaren tycker INTE om att hunden står och slickar i sig godis...Vad tror du jag gör? hi hi...precis så!! Nu ställer man ju inte Lagotto riktigt som en Flat, men principen är nog samma, ju mindre "hjälp" desto bättre!!

Mår lite bättre i handen "tror jag" är så lullig av all medecin så jag känner mig lätt berusad...går omkring och liksom svävar;)

Massor av kramar och ha det gott på jobbet!

 
Lizziemattenonlineagain ...

Lizziemattenonlineagain ...

30 januari 2009 14:07

Tjaba !

Mitt tips är att du klickar in ett ställande med " attityd och förväntan " .. :- ) Du är ju såå himla duktig på klickandet, så jag tror att det är nema problema att få till en snygg uppställning oxå !

Kramizar

PS Tänk bara på att förväntan ska vara i " rätt höjd " om du förstår hur jag menar !? DS

http://segla.mera.nu/lizzie/lizzie.htm

 
Ingela

Ingela

30 januari 2009 14:48

Jag är övertygad om att du och Cola grejar ställandet utmärkt!!! Är ingen fena på utställning... Men eftersom Cola är en flatt är väll det viktigaste att du får henne att "showa" och vifta på svansen. Kram;-)

http://www.siriocgjag.blogspot.com

 
Sinna

Sinna

30 januari 2009 15:03

BYT ras till en sån där Springer du vet!! Dom håller man i, stälelr upp fötterna där dom ska vara och så är det klart ;-) nemans problems :-)))
Annars så tycker jag det är snyggt när Flattarna står själv.
kram och lycka till med "problemet" ;-)
Sinna

http://gizmo.cybersite.se

 
Agneta & Tyra

Agneta & Tyra

30 januari 2009 17:26

Godkväll! Följer er med spänning och kommer att hålla både tummar och tassar för er då det blir dags för utställning. Jag har också försökt ställa henne (de få gånger vi varit på utställning) utan godis. Tyckte också att hon stod bra utan men ibland fick jag ta fram en för att få till positionen men sedan höll jag den bakom ryggen och då stod hon jättefint. Tänk bara på att du ska ha roligt med henne då du går in i ringen, då tycker hon det är roligt också och har den där lilla extra glimten i ögat!!!!

Kram

Agneta

http://www.nogg.se/tyra

 
 Anna med flock

Anna med flock

30 januari 2009 17:28

Det ser fint ut, det viktigaste är ju att Cola får en trevlig upplevelse och är glad inne i ringen, går det utan godis är det ju ett stort plus. Ni kommer klara det galant, ha inte för stora krav ;) Kram!

http://timsevimse.blogg.se

 
Lotta

Lotta

30 januari 2009 19:05

Hej svejs!!
Var ett tag sen haha,tråkigt med Alfred hopPAS ATT

http://123minsida.se/Acrux

 
Ingen bild

Lotta igen

30 januari 2009 19:10

Ja igen då datorn spelar mig ett spratt,hoppas att det inte blir ngt mer än feber skulle jag skrivit.Vet hur det känns det här med utst har anmält mig till en nu också Katrineholm och jag vet inte hur det ska gå bara inoff i och för sig men jag blir lika nervös ändå.Lydträningen gick jättebra läggande u gång kasta sig ner och låg kvar när ja gick 4 steg och det är framgång kan jag säga.Skönt att det gick bra med Tuva hos vetten,ska beställa tid för Zebban snart.Ha de gott i helgen Lotta

 
Latte

Latte

30 januari 2009 19:12

Men Cola, utställningsposen har du ju redan... Och om vi hade en tävling för flattar, då skulle du absolut VINNA! Kramelikramizar

//C&L, som önskar er en mysig helg... Ni missar väl inte Let´s Dance?

http://latte

 
Linda

Linda

30 januari 2009 19:23

Så skönt att allt gick bra med lilla Tuva :) Utställningen kommer gå som smort ska du se, men lite nerver är bara bra -då håller man sig skärpt :) Håller tummarna!!

http://ixaojulia.bloggagratis.se

 
AnnelieH

AnnelieH

30 januari 2009 21:35

Som icke kunnande här så smiter jag bara in och säger att du inte bör vara nervös..hahaha, du/ni grejjar det säkert galant! Jag tycker Cola är skitsnygg! KRAM!

http://annelieh.bloggagratis.se

 
camilla

camilla

30 januari 2009 23:22

Hon står ju kanon utan godis jue!!!
Det blir kanon det där ska du se!

Du har en utmaning hos mig.

http://www.bentley.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

30 januari 2009 23:34

Det viktigaste är att du visar din hund på bästa möjliga sett för just DEN hunden.. Vissa ställer sig jättefint fritt medans andra då "kryper ihop" och illusionen blir ett dåligt vinklat bakställ och sluttande kors, lite så som Cola ser ut på bilden. Står man och "matar" är det viktigt att man håller godbiten i rätt vinkel så att man inte får "skorstenshals" eller skjuter fram tyngden för mycket så att det blir obalans. Summan av kardemumman: Be någon som är ¨duktig på konstruktion och rasdetaljer kolla när du ställer upp, viktigt även lära sig i vilket tempo hunden ska visas.. Lyssna inte för mycket på "så ska man ställa en flatt/så ska man inte ställa en flatt" utan lär dig hur du ska ställa DIN flatt. Enkelt va *ler*

http://www.ryegates.se

 
Annica igen

Annica igen

30 januari 2009 23:52

Glömde... Cola står bra med fronten på bilden, frambena är parallella och i inte för långt framskjutna. Halsen i god vinkel. Jag tror utifrån korten att bakbenen är placerade för långt isär vilket ger obalans/knappa vinklar i has o knä/ och gör korset sluttande. Försök när du står framför henne att med hur du lutar dig (kroppspråk o kroppstyngd) så kan du "hjälpa henne" hitta balans. Glöm heller inte hur du har kopplet, löst hängande i en cirkel då hon står och under hakan (men se till att hon rör sig fritt!!) i rörelse. Se till att kopplet inte bildar en bulle under hakan... Piece of cake!!

http://www.ryegates.se

 
Ingen bild

Tessan och pälsbollarna

31 januari 2009 00:36

Min blogg är borta!! Fattar inget....

 
nilla

nilla

31 januari 2009 09:57

Fina hundar du har!
Kom gärna in till mig och gissa rasen =)

http://nillaja

 
Dat

Dat

31 januari 2009 10:38

Lite tips!

Markera på golvet INOMHUS med tejp exakt där ni vill ha tassarna. Av det jag såg på bilden så står hon lite brett bak, men jag är inget proffs.

Träna med markeringen i golvet tills hon kan det, höj kraven hela tiden. Ha inte godiset vid munnen konstant utan som en belöning (många håller godiset hela tiden , men det är snyggare om man inte behöver det).


När positionen sitter inne, tar du in störning, sedan tar du ut hunden och gör samma sak,

Det har funkat för mig iaf.

KRAM

http://hundtraningen.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Löfgren - 26 april 2016 14:48

Amen äntligen kom solen. En stund iallafall, skönt att kunna sitta ute och ta en kopp kaffe och skriva lite. Gäller att passa på.Juni roffade åt sig en solsäng hon. Jobbat dygn igår så jag är lite trött idag. Slutade 8.30 imorse. Påvägen hem var...

Av Löfgren - 25 april 2016 10:11

  Idag jobbar jag dygnet. Hemma kommer det så mycket blommor och växter i landen. Vet ju inte vad som är ogräs och ej, vad som blir vackert eller bara stökigt. Söta små blå blommor utanför dörren. Imorgon när slutar ska jag skynda mig hem. Då k...

Av Löfgren - 24 april 2016 21:54

Vart en underbar kväll efter en dag med både kall blåst och hagelskur. Aprilväder de luxe. Var på hus och trädgårdsmässa i kvarnsveden idag... Kul att kika runt och bli inspirerad. Finns ju lite att göra på kåken här om man säger så. Men när vi g...

Av Löfgren - 24 april 2016 13:35


Sådär. Nu är huset brandsäkert så gott det går med brandvarnare i alla rum. Kul att det kommer lite finare brandsläckare /filtar. Hade helst velat ha solstickan släckare också (lite nostalgi) , men de var så små. (får väl investera i en sådan ti...

Av Löfgren - 23 april 2016 18:11


Jobbar idag men har det ganska lugnt. Kom på att jag har ju en gammal blogg. Tänkte att jag skulle försöka komma igång med den lite igen. Bland annat försöka dokumentera lite vad vi gör nya huset och så. Man tycker inte det händer så mycket men det ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se