Juniocola

Alla inlägg under januari 2009

Av Löfgren - 19 januari 2009 22:31

Jobbade idag så vi fick gå ut i lampans sken och träna en stund. Det blev ett enkelt träningspass där jag ställde upp Juni vid en kon och skickade henne med armtecken både åt höger och vänster där jag hade lagt ut targets.

Hon tog mina armtecken till kanske 80%. Nu Jobbar jag dygn imorgon så då blir det ingen träning. Ledig onsdag och torsdag så då får vi ta igen då./P 

ANNONS
Av Löfgren - 19 januari 2009 22:01

Sååja, nu har vi bestämt hur sommaren  ser ut:D

Vi har bokat om gotlandsresan. Vi hyr stugan i 2 långa härliga veckor istället...

Det känns fint..där kan vi ha hundarna med oss...ja, tom Tuva följer med.

Var där förra året i en vecka genom mitt arbete..och vart SÅ förälskad i ön.

Fick tips genom bloggen (tack Kikki!!!) vart man kunde hyra stuga till vettigt pris o ha djuren med sig:) Så nu tar jag med mig hela familjen och hoppas att de kommer älska Gotland, som jag.

Två veckor...då kan man ta det lugnt och verkligen njuta.

Enda problemet..hoppas vi kan duscha Cola där innan utställningen den 4e..asch, I-landsproblem igen;)

Vi skjuter upp utlandsresan till nästa år. Då är Cola äldre o det känns lättare att lämna bort henne.

En strand på Gotland

Förra året var vi hos Gotlandsrussen  som strövar fritt på Lojsta hed.

DET är förståss ett måste i år också. Man kunde gå alldelens nära mitt i flocken..och klappa de små guulliga fölen som inte var det minsta rädda:)

Kort som jag tog i Visby en fin sommarkväll...underbara solnedgångar varje kväll...låååånga stränder att gå utefter...Visby ...ooooh, SÅ vackert.

ÅÅÅ, vad jag längtar dit!

Här är Alfred i Alanya,Turkiet o fiskar från brygganen varm kväll..men det går säkert lika bra på Gotland också:)

SÅ, skönt att vi bestämt oss...nu är det bara att planera in alla kortare utflykter med barnen och hundarna(utställning, lydnadsprov, kennelträff mm)...men det brukar ju lösa sig eftersom:)

/L


ANNONS
Av Löfgren - 19 januari 2009 07:30

Igår satt vi o pratade om sommaren o  diskuterade utlandsresor..kollade in lydnadstävlingar, jaktträningar ,jaktprov,  utställningar..DM (redan i mars!), KM..ja, herregud..vad det finns att göra..Det vart ju fullt i almanackan på en gång..


Det som är bokat sedan länge är stuga på Gotland v. 27 och gissa vad..det är ju nationell hundutställning på lördag innan vi åker hem:) såg vi igår!!..såklart passar vi på att anmäla Cola dit;)

Vi står också o velar om vi ska beställa resa utomlands..varannan gång vill   jag men inte Patrik...,och när P säger..jamen då bokar vi..då blir jag tveksam..

Det finns ju liksom en pott med pengar..å det e ju såå mycket man vill göra..tänk vad kul att stanna i Sverige o kunna åka runt på massor av äventyr o hundevenemang o minisemestrar också...


Vi skulle sova på saken, har spart hotellen vi sett ut på favoriter...men jag känner mig inte ett dugg klokare för det..kanske är det ett tecken på att vi ska spara det till nästa år..!?

....jaja..det e väl detta som kallas   I-LANDSPROBLEM!!!!!!!??

kramis L

Av Löfgren - 18 januari 2009 22:04

Har varit på ridhusträning med Cola nu ikväll. För Cola var det som att komma till ett dukat smörgåsbord, med all hästskit som låg överallt. Skämt och sido, Cola var jätteduktig och erbjöd beteenden som bara den...och vi lekte jättemycket. Efter ett tag var Cola så trött att hon lade sig ner och höll på att somna. Jag är glad att hon inte reagerar på schäfrar som skäller och på hussar och mattar som skäller, som Juni kan göra.

Jag jobbar mycket nästa vecka men sätter ändå upp ett mål så får vi se om jag hinner med. Målet blir att bli klar med apportering med dirigering./P

Av Löfgren - 18 januari 2009 13:59

Det som gått bra: Juni hittar mitten nästan varje gång...idag när jag körde hela momentet var hon duktig och sprang till konen fast jag felade henne två ggr i rad när hon missade mitten.

Det som behöver mer träning: Juni testade och vände upp före rutan två ggr.och ena gången var jag så j***a dum att jag lade henne...jag måste vara noga med kriterierna och låta Juni börja om om hon missar mitten. Att Juni hoppar till när hon kommer in i fritt följ brydde jag mig inte om, jag tror att det försvinner av sig själv. Annars får jag plocka ut den delen och träna den för sig själv.

Det gick bort två dagar den här veckan så jag har inte hunnit med att dels träna momentet på olika platser och sen vill jag testa att sätta ihop rutan med andra moment.

Det var roligt att ha ett mål att jobba mot och jag tror inte vi skulle ha kommit så här långt annars. Kanske det blir ett nytt mål nästa vecka./P 

Av Löfgren - 18 januari 2009 07:23

uuut!!!

Hon sitter o dagdrömmer framför altanfönstret med jämna mellanrum.

Igår va hon med till valpträffen..hoppades nog på att få träffa Colas snygga brorsa..men hon vart inlåst i uppfödarens hus medans vi var på träning....så det sket sig;)

/L

Av Löfgren - 17 januari 2009 19:03

Idag var vi på valpträff hos Ryegates i Eskilstuna.

 

 Zelda o Cola

På valpträff. Cola, Siri och Marley kom.Deras mamma Zelda kom också och det var jätteroligt att se henne igen.


Mamma Zelda

Sist vi såg henne hade hon ju nyss fött barn, så hon var lite "ur form "då;) Så roligt att hon var lika go o fin som vi mindes henne..plus att hon var  snygg också:)

Jättekul att träffa Annica o Thomas igen ..och Ingela, Siris "bloggmatte " såklart.

Syster Siri

Brorsan Marley

Pojkarna längtade så efter Alvin och Ludvig passade på att vara med honom...Alfred åt så mycket fika så han fick ont i maggen, så det vart att sitta i mammas knä..

Vi gick ut och Annica visade lite hur vi kunde träna med hundarna. Tips och så. Alla fick prova närsök och alla fattade snabbt var det var frågan om.. P lärde sig visselsignal till det också;)

Cola testar närsök

Så nu blir att öva visselsignaler och lite annat med Cola..

Det var jättekul att se dem som var där...nästan lite kusligt först dock...när jag såg Siri stå där..kändes som om det var Cola på något vis..:)

Zelda står o Siri Ligger


En riktigt fin dag..och pizza på "vårat"ställe hann vi också med...ja, jag åt förståss sallad;)

/L


Av Löfgren - 17 januari 2009 07:19

 Idag ska vi till Eskilstuna på valpträff hos Colas uppfödare. Hoppas att det kommer några syrror o brorsor. Colas mamma skulle iallafall komma tillsammans med Colas syster Siri:) Det ska bli väldigt kul att träffa dem igen. mmm, läste något om i siris blogg att det var bak på G ;)

Sedan blir det såklart Pizza på vägen dit, det hör liksom till:)


Så nu sticker vi till snart till Ryegates.

Hoppas att ni får en riktigt fin Lördag:D

KRAMIZ

Lotta o Pake


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se