Juniocola

Alla inlägg under januari 2009

Av Löfgren - 16 januari 2009 21:14

Idag hade jag som mål att skicka Juni till en kon. Vi har tränat det lite förut så det gick bra. När jag belönat konskick några ggr lade jag bollen i rutan som externbelöning. Sen var det bara att köra hela kedjan. Det som är kvar är nerläggande och att jag går fram till rutan och vänder. Det här har gått över förväntan. Det svåraste grejen hittils har varit att få Juni att hitta mitten av rutan, och peppar peppar hittils har hon känslan kvar. Jag tänker köra den här kedjan många ggr och försöka generalisera så att hon blir stensäker på den.

Det känns som att vi kommer att klara målet den här veckan./P 

ANNONS
Av Löfgren - 16 januari 2009 14:31

Hihi..oj, va många som väntar på resultatet..vad kul.Ni vet ju redan vilken tapet det var..men så här vart det iallafall:) Vi vart jättenöjda..


 och som vanligt behöver ni ju inte kommentera om ni tycker det vart fult..ni kan ju istället kommentera våra snygga tjejer som fick visa hur en platsliggning går till:)

Nä, nu måste jag ut o filma Mannen o hundarna...han står och trampar i halllen och härjar om att

- snart blir det möörkt..så bye, bye..tittar in till er alla o läser era braiga kommentarer när allt lugnat ner sig något;)

Kramiz L

ANNONS
Av Löfgren - 16 januari 2009 09:54

-17 grader.

Perfekt tapetseringsdag:)

Hyllorna är nedskruvade.

Mer tapet inhandlad.

 Djuren e förberedda på att hjälpa till som synes;)

Nu kör vi!!

see you later.

tar ett färdigt kort(hoppas jag;))

O pake ska förståss förtsätta...mooot elitrutan;)

/L

Av Löfgren - 15 januari 2009 16:08

Det var nog bra med vila igår. Fotbollsplanen var frusen och helt okej att springa på. Hundarna var laddade så det var bara och köra.

Körde några rutor på förmiddan där jag ökade avståndet till tjugo meter och Juni satte allihop på första försöket utan target.

Ökade avståndet mellan mig och Juni ett par ggr och det var inga problem. Jag skickar henne med armrörelse och den tar hon direkt för hon står ju och väntar på att få springa till rutan.

På eftermiddan när sonen kom hem från skolan fick han hjälpa mig filma, han hade bråttom till fotbollsträning så det var sjönt att vi bara behövde ett försök. Ni får se det två ggr istället. Imorgon testar vi att skicka till en kon./P


Av Löfgren - 15 januari 2009 06:38

Jaha, så var det jobbar dygn för mig igen.Dagarna går såå fort.

Imorgon ska vi se om vi hinner tapetsera. Hoppas, men det är barn som ska till skolan, barn som ska hämtas, gå till tandläkaren, skjutsas tillbaka till skola...och hämtas nån timme efter igen..också hundar som ska ut mitt i det...nåja, man e väl van!!??;)

Igår var vi ut på promenad med Molly o Madde igen. Jag trodde att det frysit till eftersom det var kallare..och det hade det också.

Bara det att jag inte räknat med underfundiga flattarna skulle hitta ett sätt att ta sig ner i dyn ändå....de pangade såklart isen o såg till att få lite "godbajs/sork/gödseldoft " på sig ändå.

Juni höll sig på säkert avstånd från visattenpölarna..

Men hade väldigt svårt att låta bli Molly o Cola idag. Hon höglöper nu tror jag för hon verkar tycka att det där med kärlek e det bästa som finns nu..och det spelar ingen roll...finns det ingen kille ..ja då duger det bra med en tjej eller två ;)

Vi har anmält Cola på hundutställning.

Svenska hundklubben har en "internationell" utställning här på Romme travbana den 8e. Fatta först inte riktigt var det var..men har nu förstått att det är nån slags" utbrytarklubb" från SKK o att resultaten "inte gills"..De har liksom sina egna champions osv..

Men vi passar på när det är så nära att öva på att visa upp oss lite snyggt Jag o Cola:) ..ser det som en vanlig inofficiell.

Denna gång SKA jag våga.

(P jobbar så jag har inget val..kan inte balla ur i sista stund som sist;))

Jag ska fixa barnvakt. Madde o Molly ska också dit,  så vi ser det som en trevlig dag med vänner, fika o vovvar;)

Nån annan som vart på en sådan???

 Hur var det?

Hörde att de kanske tom har egna rasbeskrivningar..?


Nån annan som ska dit?? sista anmälningsdag  är den 19e..

Nä, nu måste jag styla till mig lite så de inte blir skräckslagna på jobbet;)

ha det fint

kramiz L


/L

Av Löfgren - 14 januari 2009 16:32

Grr, P skulle ha jobbat kortpass idag..men får stanna där hela dygnet pgr av sjukdom:(

Hur ska det nu går med rutuppdateringen?? Fattar inte chefen att vi har rutvecka?? eller bryr hon sig inte?? ...GUESS NOT;)

Grr, vi har ju faktiskt hundträning att sköta!! o en blogg!!

Tror chefen o vi har lite olika prioriteringar...om vad som e viktigt här i livet;);)

Okej, paus idag med rut träningen alltså. Älsta sonen har sagt att han ska filma träningen imorgon, för då åker jag iväg och jobbar ett dygn.

Trevlig kväll /L


Av Löfgren - 14 januari 2009 06:54

JAG:Igår var vi till Madde o Molly.


COLA:Igår skjutsade matte o husse mig o syrran (juni)  till Molly och hennes härliga åkrar..

JAG:Promenaden började ganska bra . Trevligt att träffa Madde igen..det blir alldelens för sällan.Solen sken, öppna marker att springa på. Cola , Juni och Molly njöt av varandra och vädret..

haha..Sedan kom vattenpölarna...


COLA:först sprang vi. stoora härliga viddar att springa på..å vad kul:) Och Molly är ju så himla festlig:D

JAG: Flattarna njöt såklart ..Försökte få dem att undvika vattenpussarna...fulla i dynga och jord....men kämpade förgäves.....och sedan gav vi defenitivt upp när Cola låångsamt , njuuuutande och  med ett behagfullt stön sjönk ner i en riktigt dajlig gödselvattenpöl..


 COLA: sedan vart jag o molly överlyckliga , för vad dök upp om inte riktigt härliga vattenpölar.Juni hängde inte med dit??? Hon e då så jäkla fisförnäm..Molly och jag, vi tycker om samma saker ..inte e vi så pryda heller..

JAG: fan, fan, fan vad blöt o skitig hon blir:(

 COLA:aaaaaaahh, njuuuuuter!!!! Åååh när jag låg där..mmmm, ångor från hästbaj, gödsel..ja o en o annan död sork förståss. SÅ himla mysigt alltså.
JAG:Juni höll sig på avstånd..Mattarna  o husse med..men vi såg ändå ut som lerspöken allihopa när promenaden var slut. Cola ruskade skitvatten och kom med jämna mellenrum fram och titta om det fanns godis..

En himmelsk upplevelse för Cola denna promenad..hela vägen är dessutom  kryddad med hästbajshögar eftersom det verkar vara en mycket  en populär ridväg....

COLA: Men herreguud...vad människorna vråålar..?jag skakar ju bara av mog lite vatten..?? De borde vara glada att få lite godluktande vatten av mig...mmmm, som parfym ju, bättre tom.hahaaaa...hästskiiiit jippiiii, i stooora lass..yes!

 JAG: Cola o Molly efter en på sätt och härlig promenad. Men vi väntar nog att gå här igen tilld det fryst på lite...eller torkat upp..;)

Lite sur vart nog  cola när vi kom hem o hn fick ligga "på tork" i hallen..


 COLA: Här är jag o Molly efter den härliga , underbara promenaden. Länge sedan vi hade SÅ kul!!! Hit ska jag ta med matte varje dag nu..iallafall så länge det är såhär geggigt och slaskigt...SÅ nice :D :D :D

Det tråkigaste var att när vi kom hem så glömde matte mig  i hallen...muttrade nåt om lortig grishund...men jag måste ha hört fel..jag badade ju under hela promenaden och har sällan eller aldrig känt mig så ren o fräsch:)/L

Av Löfgren - 13 januari 2009 17:10

Vi har ju tänkt totalt fel!!! Juni kommer ju att höglöpa på söndag..när hon skulle  demonstrera sin" galanta Elitruta" i ridhuset;)

Ehee, jag tror inte bruksfolket blir överlyckliga om vi kommer dit med Juni då !!???!! ooops;)

Så det får bli "upp till bevis"någon annanstans istället.

Det blir Cola som får träna i ridhuset istället. Det lär ju bli underhållande ..;)

Kram/L

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se