Juniocola

Alla inlägg under januari 2009

Av Löfgren - 5 januari 2009 16:37


Har vart iväg och skaffat fler familjemedlemmar på zoo butiken..närmare bestämt 4 st. Tyckte vi var för få !?!?

Presenterar dem i nästa inlägg...


Cola fick vara med och miljöträna. Tänkte att det skulle vara bra för henne..plus att hon skulle bli trött .

P jobbar ju idag och det har vart SÅ kallt.


Jag hade 4 barn med mig också...

Vem tror ni var tröttast när vi kom hem?

Jag eller Cola..?

/L


ANNONS
Av Löfgren - 5 januari 2009 08:19


Igår trotsade Patrik o Cola vädrets makter o tränade ute.

 Det blir kallt åt händerna. Klicker o godis är svårt att hantera med vantar.Ehee, och man blir ganska blöt när Cola slafsar i sig äter godiset.

(-15 hela dagen igår och det fortsätter så idag med ser jag)

Bättre o bättre går det att strunta i annat än husse...korta stunder iallafall;)...tur att man har en snabb kamera...

☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼

Vi har alltid tränat lydnad med mycket glädje o godis med våra förra hundar, men även med små ryck i kopplet o nejsäjande..Vi har tävlat båda två och tyckt/tycker  att vi haft lyckliga lydiga hundar...men det här med klickerträningen är jag så fashinerad av.

Säger inte att det är det enda rätta!!  Bara att det är fashinerande ..bara det att se hunden erbjuda beteenden istället för att visas..

Jag själv bara "ser och lär" nu för det är bara P som tränar dessa brunisflickor..jag funderar dock på att börja på agilitykurs med Juni...jag tror vi skulle kunna ha kul med det:) ..men tror att det blir svårt med Pake som åskådare;)

☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼☼


 Jag blir imponerad av att P aldrig tappar tålamodet och" justerar" med kopplet eller rösten ...enns liitegrann.. under lydnadsträning.

 Det skulle jag ha svårt för . Endast positiv träning..aldrig ett nej.

Kräver ganska mycket ifrån en som hundtränare.Resultatet hoppas jag blir bra..tar bara lite längre tid att komma dit...men när man väl är där så har man en förhoppningsvis väldigt träningsvillig hund:) och tittar jag på Juni så ser jag ju att hon ger allt o lite till på träning. Det är härligt att veta att hon gör det endast för att hon vill...och det syns:)

Fast jag måste erkänna att den filosofin  inte riktigt håller " i vardagsstöket" hemma här för oss. Målet torde vara att aldrig säga nej, alltid visa alternativ istället, aldrig höja rösten..Och det är klart att det GÅR..så skulle man ju vilja vara mot barnen också...men låt oss säga att vi strävar mot det och är en liten, liten yttepyttig bit påväg:)..men, men man är bara människa..


Jag själv har tyckt det var lite "pinsamt" att Cola inte kunde kommandot SITT  o LIGG på väldigt länge.DET är liksom sådant som en "vanlig" hund kan vid 10 veckors ålder..

P tränar ju in alla grundfärdigheter på henne..han har inte velat lära in något kommando förren hon kan det flytande..dvs. alltid lägger sig/sätter sig på en  gång utan att tveka och dessutom gör det ett visst antal på en viss tid..

Liite pinigt blir det ju när man står med en 6 månaders Cola, folk vet ju att man tränar, och sedan säga- hon kan inte sitt..ja, ni fattar ju..försöka förklara för "icke klickerinsattafolk"

- hon gör bara frivilliga sitt..äsch..vad dumt..

MEN när man sedan lär in kommandona så lär sig hunden väldigt snabbt och förhoppningsvis (om planen håller) så lägger den sig snabbt, glatt..utan tjat eller hårda röster:) hihi..vi får väl se

NU kan iallafall Cola sitt o liggkommando..när det är lugnt lyder hon tilloch med mig:)

Ha det fint/L

PS katten är lugnare och mitt öra är bättre:)

haha..detta klipp e ju såå bra!! angående belöning/staff :)

Du måste kolla om du missat det:)

ANNONS
Av Löfgren - 4 januari 2009 13:47

Äsch, det är ju inte förren nästa söndag, borlänges inomhusträning kommer igång! Förvirrad!!

 Då blir det vanlig träning hemma istället då.

Här övar hon lite utställnings pose;) får se om det blir någon utställning i sommar:)

Hon ser inte ut som en bebis längre.Tiden går så snabbt...


Cola 7.5 månader!!

Vild och vacker!

/L

-15

Av Löfgren - 4 januari 2009 08:48

-15 grader är det ute idag. Kallast hittills här denna vinter tror jag!?!


Igår hade småpojkarna varsin vän här. Det spelade wii. Jag kunde inte låta bli att skratta år dem, när de gjorde sina moves:):) De spelade instrument och sportade..på Wii alltså.

Gustavs vän från Nås kom på kvällen. De har vart bästisar sedan de var 1.5 år. Nu bor de långt ifrån varandra, men träffas fortfarande. Kul. Nu ska han vara här i några dagar.

På kvällen var det körslaget. Mysigt att plocka fram lördagsgodiset och titta på det hela familjen tillsammans . Vi har olika favoritkörer allihop;)

Katten ser till att vara i blickfånget när familjen samlas framför tv-n..varmt och skönt på dvd-n.

 

Juni njuuuter när det finns många i soffan. Då kan hon gosa tills den som gosar tröttnar...då går hon vidare till nästa..laget runt!!;)

 

Cola gör samma sak fast sitter på golvet framför..å tittar gärna om det möjligen kan finnas nått gott på bordet. Just här fanns det dock bara det där vita från en skalad apelsin..

Igår gäspade Cola..då såg P något som glimmra där inne i gapet. Det var mitt fina strassörhänge! Hur har hon fått tag på det?? Var det gott? Hon borde hetat Ryegates Eat it up...Hennes riktiga namn är Ryegates Lick it up..


Igår åkte P skidor med Juni igen. Det gäller att röra på sig hela tiden nu när man är ute.Hon har fält all päls nästan...alldelens rosa på bröstet är hon..*snuttan*

I em ska P åka på inomhusträning med Cola o Juni.I ett ridhus. Det blir Colas första inomhusträning. Där finns det nog mycket hästskit att äta..no kisses tonight!!

Av Löfgren - 3 januari 2009 16:49

Vi tränade ju lite igår på att stå på händer   , fortsatte lite idag..i typ 5 minuter..har inte direkt prioriterat detta trix,  så vi har inte tränat det sedan sist vi la ut en film ..men nu kör vi på några gånger igen:)

Får se hur långt vi kommer. .längre tid ska hon ju kunna stå..hade vart kul om hon kan stå utan stöd,eller tom gå på frambenen..vi får se hur det blir med det.Trixträningen får bli lite som den blir. I lydnaden osv är det ju desto mer planer o planering att följa:)

Det är ju ändå mest bara lite "fritids sysselsättning" detta med trixen .


/L

Av Löfgren - 3 januari 2009 09:54

Natten har faktiskt gått bra här. snopet nog!! ;)

Tuva vråååla , just när vi la oss...sedan endast någon enstaka gång..sedan satte hon inte igång förren vid 07.00 tiden.Skönt

Jag har sovit upprätt..och istoppad mina starkaste reumatikervärktabletter sov jag riktigt skapligt...skönt!! Å ..nåja.. det känns iallafall inte värre i örat idag..men nu är det slutgnällt här för ett tag...tillfällig svacka igår bara;)sorry!

***********************************************

Nu vart jag glad när jag gick in på bloggen.

REKORD- 154 besökare

REKORD- 264 kommentarer senaste veckan

TACK ALLA!!!!!!

***********************************************

Smyger in en liten tävling också:)

POPIX.SE

*********************************************

Igår fortsatte vi fila på Junis "stå på händer". Det går bra. Nu har hon ingen stol bakom längre utan tränar endast mot en vägg!Hon är så duktig...ska försöka filma idag. Bra med lite kroppskontroll..

**************************************************
*

Cola får också träna lite kontroll..fast på sina ben;) För en tonårig flat är det en liten utmaning också..tränar ben OCH detta med klicker..att orka erbjuda och förbättra..förstå vad husse vill..men hon är verkligen en väldigt klickerklok vovve som snabbt listar ut vad hon skall göra..fashinerande att titta på henne:)..trodde liksom inte , av någon anledning(?)att hon skulle kunna bli lika duktig som Juni...men det blir hon nog kanske ändå;)

 

Alla ben ska vara i kartongen ..hihi...Tuva som vanligt i närheten..

 

Neej ALLA ben..ser nog att ena bakbenet är utanför..(Kolla under stolen..hihi..mycket riktigt..miss T)

Sååja..Duktig vovve:)

Ojoj..vad tjejerna blir trötta av sådanahär övningar.

 


Svårt att vila bara när en  kääärleksfull katt kommer och ska trängas;)

/L


Av Löfgren - 2 januari 2009 22:45

fint halsband kan man vinna hos Maria Margareta

/L

Av Löfgren - 2 januari 2009 16:14

Stackars lilla Tuva. Nu har hon slocknat..utmattad, efter ett dygns mjaaavande, ålande , tråånande o kvidande...helt fruktlösa försök att locka till sig en riktigt snygg casanova-katt..eller föressten..hon nöjer sig nog med vilken herrkatt somhelst;)

Nu känner jag mig lite skyldig för att man blir så irreterad av mjaaaaoooandet.

 Stackarn det e ju inte hennes fel. Vi som vart snåla/lata och inte kastrerat henne innan..Fick tips att jag kan ge henne p-piller fram till kastreringen så jag får väl ringa tillbaka till djursjukhuset och höra om de kan skicka hem några små pills;)

Här kommer några bilder på älsklingsflickan..som har det vääldigt jobbigt med sig själv just nu;)

 hoodiladi hoodiladi, hoppsan en sån dag...

/L

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se