Juniocola

Direktlänk till inlägg 27 februari 2009

Träningsplan

Av Löfgren - 27 februari 2009 08:43

Mål: Cola ska komma direkt till mig med kampleksak efter kamplek.

Förkunskap: Cola kan "nosdutt i hand", som betyder att Cola trycker sin nos mot min hand för att få belöning.

Plats: Inne i hallen, belöna med godis
1. Klicka när Cola nosduttar i handen med dummy.
2. Klicka när Cola nosduttar i handen med kampleksak.
3. Öka avståndet till 3 meter.
4. Öka avståndet till 5 meter.
5. Öka avståndet till 7 meter.

Plats: Ute på baksidan, Cola i lina
6. Upprepa steg 1 till 5
7. Utan lina upprepa steg 1 till 5

Plats Inne i hallen
8. Klicka när Cola nosduttar i handen med kampleksak efter att ha kampat i 2 sek.
9. Öka tiden till 5 sek.
10. Öka tiden till 7 sek.

Plats: Ute på baksidan, Cola i lina.
11. Upprepa steg  8 till 10
12. Upprepa steg 8 till 10 utan lina.
13. Generalisera, olika leksaker och olika platser.

Jag kommer inte att sätta någon tidsgräns på det här, det får ta den tid det tar för jag känner att det här måste verkligen funka./P

 
ANNONS
 
AnnelieH

AnnelieH

27 februari 2009 08:56

Lycka till!

http://annelieh.bloggagratis.se

 
 Anna med flock

Anna med flock

27 februari 2009 09:05

Vilken smart ide!...jag borde göra nåt liknande med Ina...hon anser ju att hon lika gärna kan leka med leksakerna själva utan matte och då blir det rätt svårt att belöna... Fasiken vad man får inspiration när man kikar här in här jämt, tack för det ;)

http://timsevimse.blogg.se

 
Latte

Latte

27 februari 2009 11:01

Invecklat, men väldigt smart! Lycka till, önskar vi!

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam

//C&L:-)

http://latte

 
Dat

Dat

27 februari 2009 11:23

Det där skulle jag också behöva träna på med Vilda, men med Pebbels är sånt helt gratis! Tänk så olika raser är...

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Agge

Agge

27 februari 2009 14:02

Spännande att följa denna väg till framgång med leksak, dummisar eller kampgrejer!!!! Lycka till! Tror det kommer att gå bra det här, bara hon får kläm på vart klicket kommer!!! Hon e ju så klok!!!!

Kram

An

http://www.nogg.se/tyra

 
Cavvetjejernas matte

Cavvetjejernas matte

27 februari 2009 17:30

Verkar väldigt smart. Det klarar ni galant!

http://www.cavaliersajten.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

27 februari 2009 19:53

Pake, varför vill du alltid att Cola ska kampa med trasan? Jag har visserligen inget emot den sortens belöning och är impad av ditt träningsupplägg.. Men finns möjligheten att för mycket kamplek skulle bygga på bytesmedvetenheten (som ju blir tydlig på filmen) och riskerar du att hon blir hård i mun?? Bara tankar men det är ju sånt man inte vill ha hos en apportör.. Jag kampar med mina hundar man har inte det som "huvudbelöning". Vill inte sätta myror i huvudet på dig men det var lite funderingar..
Hör gärna av dig!! Och jag vill ha en sån fin teckning också som Alfred gjort ;-)

http://www.ryegates.se

 
Helene & Wallander

Helene & Wallander

27 februari 2009 20:09

Skall bli kul att följa eran väg med nosduttandet.

http://wallander.blogg.se

 
Emelie

Emelie

28 februari 2009 21:12

Hejsan Patrik!
Det är lite svårt att skriva hur jag gjort, men jag gör ett försök.
Puma ville inte alls komma med leksakerna i början så jag hade koppel på när vi kampade. Jag lät henne vinna och sprang med henne i en cirkel. Det blir att hon springer runt mig. Minsta antydan till att hon vände upp mot mig, så spela jag på som om jag vunnit en miljon. Händerna upp i luften och backade lite samtidigt som jag ropade - BRAAAAA!!!!! Hon gillar när jag spelar över :o)
När hon kom så pass nära att jag fick tag i leksaken så kampade vi väldigt kort och hon fick snabbt vinna igen.
Det bästa med den här träningen är att hunden lär sig att det är roligt att komma tillbaka för att leka mer i stället för att det blir en uppgift att lämna tillbaka leksakerna.
Hoppas att du förstår på ett ungefär hur jag tränat. Lycka till! Hoppas du hittar ett sätt som passar er.
Ha det

http://www.puma.cybersite.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Löfgren - 26 april 2016 14:48

Amen äntligen kom solen. En stund iallafall, skönt att kunna sitta ute och ta en kopp kaffe och skriva lite. Gäller att passa på.Juni roffade åt sig en solsäng hon. Jobbat dygn igår så jag är lite trött idag. Slutade 8.30 imorse. Påvägen hem var...

Av Löfgren - 25 april 2016 10:11

  Idag jobbar jag dygnet. Hemma kommer det så mycket blommor och växter i landen. Vet ju inte vad som är ogräs och ej, vad som blir vackert eller bara stökigt. Söta små blå blommor utanför dörren. Imorgon när slutar ska jag skynda mig hem. Då k...

Av Löfgren - 24 april 2016 21:54

Vart en underbar kväll efter en dag med både kall blåst och hagelskur. Aprilväder de luxe. Var på hus och trädgårdsmässa i kvarnsveden idag... Kul att kika runt och bli inspirerad. Finns ju lite att göra på kåken här om man säger så. Men när vi g...

Av Löfgren - 24 april 2016 13:35


Sådär. Nu är huset brandsäkert så gott det går med brandvarnare i alla rum. Kul att det kommer lite finare brandsläckare /filtar. Hade helst velat ha solstickan släckare också (lite nostalgi) , men de var så små. (får väl investera i en sådan ti...

Av Löfgren - 23 april 2016 18:11


Jobbar idag men har det ganska lugnt. Kom på att jag har ju en gammal blogg. Tänkte att jag skulle försöka komma igång med den lite igen. Bland annat försöka dokumentera lite vad vi gör nya huset och så. Man tycker inte det händer så mycket men det ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se