Juniocola

Alla inlägg under mars 2009

Av Löfgren - 27 mars 2009 06:35

Körde ett genrep inför tävlingen på lördag på en torr grusplan. Hade stämt träff med en kompis från brukshundsklubben. Vi började med en platsliggning, 3 min. dold förare. Juni låg men reste upp huvudet på en gång när jag försvann. Sen blev jag kommenderad. Jag valde att köra fyra moment innan belöning. Sen fick hon sitta i bilen en stund innan de fyra sista momenten. Jag är riktigt nöjd med fritt följ, sättande under gång, inkallande med stå o ligg. På rutan hamnade svansen utanför, annars nöjd.  På hopp apporten lånade jag kompisens apport, Juni luktar innan hon apporterar. Vi behöver träna mer med andras apportbockar. Lite lek med metallen. Vittringen är jag kanonnöjd med bra fart, luktade på pinnarna, tog rätt, bra grepp.....kalas. På fjärren höll hon på att lägga sig istället för att sätta sig, men rättade sig själv.Det här gav en bra känsla och självförtroende inför tävlingen. Jag vet att marginalerna är små, och man måste våga misslyckas. Men nu siktar vi på ett förstapris och att det ska gå riktigt bra. Nu blir det bara någon platsliggning med dold förare innan lördag./P

ANNONS
Av Löfgren - 26 mars 2009 18:31

Strålande sol idag. Varmt.Långprommis med man, Ludde på cykel och Juni & Cola. ..GENREP inför Rättvik med Juni. Film kommer imorgon:)..Det bränner i ansiktet av solen...och det bränner i musklerna av prommisen i nya skorna..muskler i både ben, magen och ryggen och några till jag inte visste fanns(du hade rätt Helena;))..

Nu ska jag klippa håret på Alfred, lite grann bara...han börjar likna en hippie;)

GO KVÄLL/ Lottis


Uppdatering 19.25

Nu är det klart

Alfred ääälskar att klippa sig..syns va?;)

ANNONS
Av Löfgren - 26 mars 2009 06:52

Våra barn har tyckt  att de där monsterdryckerna ser så häftiga ut. Det är någon slags energidryck i coola burkar.De är dock inget för dem har vi tyckt  (eller vid närmare eftertanke..tydligen är det jag som tyckt..?)

                                                

När jag jobbar helg, blir det ju riktiga  kvällar med grabbgänget hemma...
Inför förra veckans myskväll, gjorde Pake sig till  och köpte två stycken , inför deras" killLördagskväll "(när mamsen är borta dansar killarna på bordet;)) ...

 Redan på onsdagen presenterades Lördagens mys.

         
-På Lördag ska ni få dricka dem , sa han och visade skatterna

-NUUU!! Ska ni få se, vad ni ska få smaka..Vi delar på dessa..ni får varsitt litet glas !!
-men...vi vill  ha eeeegna, utropade småkillarna(förståss) direkt!
Näpp, sa fader..- Detta är egentligen för vuxna...och ni kommer att bli helt galna  (sockerhöga då) om ni dricker för mycket...ja, ni blir nog galna så det räcker ändå!
.Pake kände sig förmodligen som en riktigt  cool farsa...Jag var bara glad att jag skulle jobba ...kvällen då mina små änglar skulle förvandlas till sockerhöga schlagermonster!!!

                                               
                                    (   Inte höra, inte se, inte prata   )

Nåväl, På Fredagen var Det dagis för Ludde.Tydligen har han kännt att nu, nu är det snart Lördag..då ska det stora ske..
För när pake kom och hämta Ludde, tog fröken honom lite diskret åt sidan...
-Måste bara fråga...Ludde säger  han och Alfred få dela på en burk vuxendricka på Lördag....och pappa han sagt att de kommer  att bli helt galna..??!!??
Ludvig har tydligen skrytit för båda fröknar och barn under dagen;)
haha, pake fick minsann förklara sig..och som tur var fick han även med sig barnet hem utan inblandning av soc eller dyligt;)

Nedan..min lilla Ludde, förvandlad till en monsterturtles..

*harkel*...lite för mycket monsterdryck...?Någon som vill natta denna denna unge ? Tålamod är ett måste..;)

Aldrig mer..Haha, galna TURTLES e inte lätta att tas med;)


Skämt åsido..ska passa på att tala om att de inte vart galnare än annars..å drickan var inte enns god enligt kidsen;)

Näpp, nu ska jag hjälpa 2 trötta grabbs att bli klara för skolan, Ludde är hemma idag.Patrik kommer snart..då blir det en dag i hundens tecken;)

Kram L

Av Löfgren - 25 mars 2009 16:34

 


Å vad fint väder det faktiskt vart idag...trots kylan. Har vart ut och gått med mina nya förälskelser(skorna ja;)) Hundarna klagade inte på att jag idag höll betydligt snabbare takt än vad jag brukar :)


Faktiskt så kom jag på att vi har skobidrag på jobbet, alltså man får några hundringar om man köper arbetsskor..SÅ, jag tog och köpte mig ett par rundade sandaler idag också..tillsammans med rabatten som är denna vecka vart de inte speciellt dyra alls..Så nu har jag sandaler i sommar (de här dojsen får självklart följa med hem de dygn jag inte jobbar;))också..kanske inte värdens snitsigaste..men klart skönaste:)

Imorgon är vi lediga både jag och Patrik. Det blir mysigt. Hoppas såklart på fint väder då. Det blir bla annat  hund träning med en annan kille som också ska tävla på Lördag. ..nerverna börjar göra sig påminnda här hemma vill jag lova;)

Alfred har önskat Vofflor till middag, så nu ska jag ställa mig och göra en bunt sådana.kramis

Lotta


Av Löfgren - 25 mars 2009 07:00

En stråålande sol är det ute idag...synd bara att det är 12 minus!!!

Idag skall alla barn till skola och dagis. Jag tänkte ta mig en promenad i mina nya skor. Snacka om att man fick annan hållning, man sträckte automatiskt på sig..gick liksom inte att gå som en hösäck..hur gärna man än ville.

Tyvärr vart mitt skoköp dyrare än jag trodde..ja, typ dubbelt så dyrt;)

 Maken måste ha blivit impad av min "förvandling" och for ner direkt och köpte ett par åt sig själv också !!

Jesus, vad vi kommer att "looking good" när vi kommer runt älven, med spänstig gång och raka i ryggen..ja ,som de där masaierna ni vet;)


Här hade jag egentligen velat satt in 2 bilder på juni o cola...meeen det ville tydligen inte bloggagratis:(Det strejkar med bilderiet för tillfället!


Ha en fin dag alla

Kram LottaAv Löfgren - 24 mars 2009 15:20

Nu har jag trippat runt i mina skor i någon timme. Härligt sköna är de..känner direkt att de här kommer att bli toppenbra att gå på prommisar med..Skööna var de..Känner mig nästan nyförälskad;)

Jag äälskar att gå på långprommisar, men eftersom jag är Reumatiker så tycker tyvärr inte alltid min kropp om samma saker som jag( oftast är den dock med på noterna;))..men med de här skorna  tror jag nog att vi ska komma lite bättre överens;)


Cola & Juni tyckte att jag var mycket konstig när jag försökte få in

" rätta looken "genom att knata fram och tillbaka genom rummet..Det stod i bruksanvisningen att man skulle gå som en Masai..ruuulla från häl till tå...Känner att jag faktiskt börjar få in"rätta snitsen"..men jag känner mig inte speciellt masai-lik..(?)


..(.NÄÄ, jag är inte med i denna flock!!)

När jag var i Tanzania så kom det hela flockar med Masaier ibland, fast de sprang oftast..med raka , smala, långa kroppar med en cool stil, alla i takt typ..kom i gäng över vägen o försvann med sin trupp mot nån savann eller åker typ..;))..ibland var det hjordar av gnuer och ibland var det färgglada majsingar.

 

Juni & Cola verkade märka såå väl att jag faktiskt inte brydde mig om dom...för enstund. Ludde förevigade fjäsket för matte..

Det var liite svårigheter att  att ta sig fram likt en masai , när man måste pausa för att bråttas med farliga, vilda hundar;)
Juni bevakade skorna under kaffepausen..

 

Hon verkade tycka de var häftiga..ja, för hon spanade in dem hela tiden.


Ska bli kul att få gå en riktig promenad i dem snart...bara snön smä'lter bort! Svårt att gå som en"nivetvad" i snöslask;)

Kramis alla/L

Av Löfgren - 23 mars 2009 23:19

Äntligen i säng:)Imorgon vill jag sova så länge det går här på jobbet, så jag passar på att säga god morgon nu då;)

Tisdag...japp, min favvo second hand är öppen.. Tror att Molles matte skulle hänga på mig och Ludde imorgon på en fyndarvända:).Det blir roligt.

                                          

Idag fick vi en award av COOLBETTAN ..tack tack, som vanligt blir vi jättestolta och jätteglada...och jättestolta igen...och även lite förvånade...:)


och som vanligt vill vi ge den till alla bloggar vi kommenterar i !!

 

Pake hade vart och" hämtat ut" mina undanlagda skor idag:D

Hade tänkt promenixa (läs sväva ..eller skutta)runt älven i dem imorgon ....men..har fått divärse påpekanden om att jag kanske inte är så vältränad som jag tror..att jag kanske kommer att få ONT!! Träningsvärk(!)..i muskler jag inte trodde fanns..(..?? ) Ja ja...det stämmer förmodligen ;)...ni kan dock lugna er med att jag har ändrat mina planer..(mest för att det kommit minst 3 meter snö idag)..och jag tänker nu testa dem inne istället . Synd för Borlängeborna som brukar vistas i naturskyddsområdet kring älvravinen..de hade förmodligen fått sig  en riktig trevlig tisdagsunderhållning annars;)

Jag hoppas att jag är i skick att kunna avlägga en rapport ,under dagen ,om hur skorna skött sig ;)!


Önskar er en härlig Tisdag:)   /LAv Löfgren - 23 mars 2009 07:06

Näe..vaknade i morse och det har kommit alldelens för mycket snö ute..vägarna var ju framme innan..nu är dom översnöade igen!!!*SUR*


Igår hade vi besök ifrån  Norge. Patriks syrra, man och dotter. Härligt att träffa dem  igen.. Barnens kusin Felica är 3 år och det låter så jädrans sött när hon pratar Norska:):)


På em var vi hos min syrra i Nyhammar. Det var härligt att träffa dem också:)

Emellan de besöken var jag en kort sväng på Kupolen. SJÄLV!! Köpte ny (brun)handväska och (rosa)vårjacka:)

Kollade även på dessa..

 

En lite billigare variant på MBT-skon. Dessa kostar "bara"1600..RYN-skor heter de..och denna vecka skulle det bli 20 %..lade undan ett par. Är det någon som vet hur de är. Skiljer det mycket på hur bra de är??? MBT- skon är typ 1000 kr dyrare, så denna känns ju faktiskt bättre på det viset;)

Dessa vill jag ha när jag ska gå mina motionsrundor med hundarna (om den förbannade snön försvinner någon gång;))..ska ju tydligen vara toppen för...ja, allt låter det som;)


NÄPP, jobbet väntar...här lär arbetas om man ska ha råd att ligga på topp. Denna månad blir det iallafall 2 extra dygn jag jobbat + en dagskurs i Stockholm....det är ca 50 h extra det :):)

 

Kram Lotta


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se