Juniocola

Direktlänk till inlägg 6 april 2009

Mycket hundträning

Av Löfgren - 6 april 2009 19:29

Idag började vi med apportering i skogen. Cola var duktig med bra fart. Jag tar med Juni och låter henne också apportera, då får Cola lite passivitetsträning. Det klarar hon galant. Hon sitter lugnt och tyst och tittar på när Juni jobbar och när jag belönar henne. Jag är så glad att jag inte har behövt lagt ner arbete på att få henne tyst, det har jag fått gratis (tack Annica).JJag satte hundarna vid ettan, gick ut med dummysarna till tvåan och trean (ca. 50m). Sen fick dom turas om att hämta. Cola gick rakt mot dom jag skickade henne mot. En gång böt hon dummy, annars fina upptag och avlämningar.

När jag nu märker att Cola börjar komma igång med apporteringen så känner jag att jag inte riktigt vet hur jag ska gå vidare. Vilka övningar och vilka delar som är viktigast att börja med. 


Hem och lämnade hundarna för att lägga ett spår till Cola. Det blev 100 meter med en hel del godis i spåret.

Cola var trött efter apporteringen och gick lugnt och fint i spåret. Kalas.

Hoppas på att hinna gå ett par, tre spår i veckan nu när snön äntligen smälter bort.


Åkte sen bort till grusplan för att träna lydnad.  

Tränade på långa avstånd till rutan. Uthållighet i fritt följ och fjärrdirigering. Träningen gick så där. Fick iallafall lite svar på var vi står och kan lägga upp träningen efter det.

Det blev ingen lydnad för lilla Cola. Hon var så trött att hon låg och sov på grusplan när jag tränade med Juni.


På eftermiddan har hundarna varit trötta. Vi har haft altandörren öppen hela tiden, och hundarna har inte ens tittat ut. 


 
 
mimio

mimio

6 april 2009 19:55

Hur får man en hund att sitta tyst???
Binder jag upp Niño o går en bit bort blir han ungefär heltokig! Å andra sidan har jag inte vant honom vid det heller... )o:
Hmm små,små steg kanske som vanligt som gäller eller vad tror du?
Ha en skön kväll!
Nu ska jag se mit tkära Hif (Helsingborgs IF) spela mot Göteborg de startar nu klockan 20.00 Heja heja Håååjeff ;)
Maria

http://mimio.blogg.se

 
Elenor och Zidane

Elenor och Zidane

6 april 2009 20:07

Snygg bild! Kul att Cola är lugn i passiviteten. Bra. Tydlig övning och väldigt bra tycker jag.

http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se

 
Frippe & Cash

Frippe & Cash

6 april 2009 20:48

Hej Lotta!!
Jag börjar jobba kl 14 så jag hinner inte sen slutar jag kl 22. Jag jobbar natt på Ons. då börjar jag kl.22 Hur jobbar du då då??
Kramen på er..

http://frippe.bloggagratis.se

 
 Anna med flock

Anna med flock

6 april 2009 21:11

Kul att det går så bra med apporteringen och passiviten... bra när man har två hundar och automatiskt får in passivitet tack vare att man tränar dom en i taget. Dock kan jag inte påstå att mina sitter tysta, Tim är väl skaplig men Ina skäller ju så fort det inte händer nåt men vi jobbar på med det med.

http://timsevimse.blogg.se

 
pillan

pillan

6 april 2009 21:40

lycka till på din shopping runda imorgon

http://www.pillans.se

 
Carolina & Latte

Carolina & Latte

6 april 2009 21:41

Såklart att det går så bra, så mycket ni tränar! Träning ger färdighet, eller hur man brukar säga:-) Jättefin bild som du ritat, Lotta...

Kraaaaaaaaam,

//C&L:-)

http://latte

 
Ingen bild

LOTTA

6 april 2009 21:46

äääähmmm ....PATRIK e det som ritat.....;)

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

6 april 2009 21:59

Vilken ambitiös hundtränardag!

Bra med passivitet, det blir ju spontan träning på det med två hundar. Jag märker att Wilma har blivit bättre på det också sen vi började träna i grupp. För när jag hjälper andra binder jag alltid upp henne, så då händer det ju ingenting och till sist brukar hon lägga sig ner.

Bra apportövning.

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Ingela

Ingela

6 april 2009 22:19

Kul att det går bra med apporteringen;) Vi har oxå börjat lite smått... Vad är det för spår ni tränar person eller vilt? Själv tänkte jag komma igång med lite viltspår med tjejerna efter att vi har flyttat. Ha det bra

http://www.siriochjag.blogspot.com

 
Linda

Linda

7 april 2009 00:02

Oj, vad ni har hållit igång idag :) Kul att kunna köra spår...längtar. Nu kan den här förbenade snön faktiskt ta och pysa!!

http://ixaojulia.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

7 april 2009 02:20

Ser bra ut Pake! Du har lagt en bra grund där Cola fått vara med mycket under din träning med Juni, perfekt ;-) Viktigt att en retriever är tyst i passivitet, får ju inte störa jakten.. Pip kan både ärvas (och har en hög ärftlighet visar våra avkommebeskrivningar) och förvärvas genom "fel träning" där hunden fått jobba trots den har pipit, föraren inte varit tillräckligt tydlig osv. Du som är duktig på att läsa dig till övningar, visst har jag tipsat om Lena Bratsberg Karlssons bok Retrievern som Apportör?? Många bra övningar!! Åååh, varför bor ni så långt bort?? Annars kunde vi träna ihop ofta!!

http://www.ryegates.se

 
Ingen bild

Annica igen

7 april 2009 02:22

ja just det.. Nyfiken på vilket kommando du använde, handtecken?? Tänkte du linjetag eller markering?? Den tjatiga kennelmorsan..

 
Ingen bild

Annica igen igen

7 april 2009 07:19

Du kommer gilla den boken, många bra övningar och tydliga teckningar! Finns på vårt bibliotek så kanske hos er också!! Nu ska jag sooova.. och du, du tänkte som vanligt rätt ;-)

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

7 april 2009 08:27

Halloj P !

Kan bara skriva under på vad din uppfödare skriver om Bratsbergs bok, ( trots att jag har en " stötande hund " .. ) för den är superbra !!

Har´e gott och hoppas att vi ses framöver på nån tävling även om det nu inte blev Mora, eftersom de inte kör elit nu, men nästa gång är vi nog med i samma klass med Juni o Lizzie !

http://www.lizzieonline.net

 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

7 april 2009 08:51

Vilken heldag med hundträning, härligt. Mycket bra när man har två hundar och den lilla hela tiden får vara med....man får så mycket gratis vad gäller passiviteten. Smart att först träna apportering och sen köra spår så hon var lugn och fokuserad i spåret:-) Jag har kört lite person spår och tånkte börja köra lite viltspår vilket hon bara testat två gånger och då har hon haft lite för hög fart. Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Tina

Tina

8 april 2009 15:02

Va kul att det går så bra med apporteringen, Cola verkar vara en naturbegåvning.

http://workinglabs.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Löfgren - 26 april 2016 14:48

Amen äntligen kom solen. En stund iallafall, skönt att kunna sitta ute och ta en kopp kaffe och skriva lite. Gäller att passa på.Juni roffade åt sig en solsäng hon. Jobbat dygn igår så jag är lite trött idag. Slutade 8.30 imorse. Påvägen hem var...

Av Löfgren - 25 april 2016 10:11

  Idag jobbar jag dygnet. Hemma kommer det så mycket blommor och växter i landen. Vet ju inte vad som är ogräs och ej, vad som blir vackert eller bara stökigt. Söta små blå blommor utanför dörren. Imorgon när slutar ska jag skynda mig hem. Då k...

Av Löfgren - 24 april 2016 21:54

Vart en underbar kväll efter en dag med både kall blåst och hagelskur. Aprilväder de luxe. Var på hus och trädgårdsmässa i kvarnsveden idag... Kul att kika runt och bli inspirerad. Finns ju lite att göra på kåken här om man säger så. Men när vi g...

Av Löfgren - 24 april 2016 13:35


Sådär. Nu är huset brandsäkert så gott det går med brandvarnare i alla rum. Kul att det kommer lite finare brandsläckare /filtar. Hade helst velat ha solstickan släckare också (lite nostalgi) , men de var så små. (får väl investera i en sådan ti...

Av Löfgren - 23 april 2016 18:11


Jobbar idag men har det ganska lugnt. Kom på att jag har ju en gammal blogg. Tänkte att jag skulle försöka komma igång med den lite igen. Bland annat försöka dokumentera lite vad vi gör nya huset och så. Man tycker inte det händer så mycket men det ...

Ovido - Quiz & Flashcards