Juniocola

Direktlänk till inlägg 21 april 2009

Vårträning på fotbollsplan

Av Löfgren - 21 april 2009 06:38

Äntligen har fotbollsplan torkat upp så vi kan börja träna lydnad 30 meter från huset. Nu har ju även skogen torkat upp och jag har märkt vad kul det är med jakt och bruksträningen.

Har börjat träna Cola i uppletande och söket som finns på jaktprov. Där jag tänkt att hon ska söka på samma sätt...fast då olika saker. Juni är med som störning/hjälp, en sitter passiv medan den andra jobbar. Igår lade Gustav ut tio tennisbollar innan jag hämtade hundarna. Undrade om Cola skulle fatta vad hon skulle göra när hon inte fått någon retning allls. Men hon sprang som värsta jaktlabben i skogen. Näsan i backen och raket i rumpan. Cola fick hämta fyra och Juni sex.

Cola fick även gå ett personspår på 400m. Nu testade jag att släppa på henne på spåret pigg och utvilad. I starten höll jag alldeles för långt bak i linan och Cola hade för mycket spring i benen. Men när jag höll igen henne så gick det mycket bättre. Märker att det här är nytt för henne då hon blir väldigt trött av att spåra.

Har ju tänkt att grundfärdigheterna ska vara klara när Cola blir ett år(tror det är en månad kvar) men nu när det har varit fint väder har varit mycket i skogen. Så den träningen har legat efter.

Med Juni så slipar vi på detaljer i trean. Vi ska ha ett första pris snart och uppflytt till Elit./P

 
ANNONS
 
Lizzieonline ...

Lizzieonline ...

21 april 2009 08:17

Morrn !

Nu börjar visst du oxå få samma problem som vi har = Vad ska man välja när man vill köra både bruks, lydnad och jakt .. *s* !?

Nu behöver ju det ena goda inte utesluta det andra, för man har ju faktikst nytta av det mesta till samtliga grenar, men för oss ( som nu har en stötande hund ) är det ju bara jaktprov under en ganska kort period på hösten ! Retriever är en fiffigare ras !

Som vanlig kul att se filmsnuttar från era träningar !

Har´e gott !

// Hälsar Lizzie med matte från Uppsala

http://www.lizzieonline.net

 
Yvonne

Yvonne

21 april 2009 08:26

Det är en ren fröjd att se Patrik träna med hundarna! En sån otrolig glädje hos både honom och Juni & Cola! =)

http://yvonnes-blogg.bloggagratis.se

 
Christina

Christina

21 april 2009 13:22

Ja, jag instämmer, det är rena njutningen att se er träna, och man riktigt ser hur kul hundarna tycker att det är. Oj, vad glad man blir av att se sånt här!

http://stribergsstation.blogspot.com

 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

21 april 2009 18:14

Va söt hon är lilla Cola....det bara spritter i kroppen :-)

http://homstorp.bloggagratis.se

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

21 april 2009 18:52

Appropå glad och spattig :-) (kommentar i nästa inlägg).

Kan du förklara hur du belönar och varför. Tänker på hur du sträcker dig fram ibland och lite utanför till vänster ibland.

hls Ivrig att lära

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Annica

Annica

21 april 2009 20:20

Åååh göta petter vad det ser fint ut! Njuuter ;-)

http://www.ryegates.se

 
Annica

Annica

21 april 2009 20:29

Konstigt, verkar som mitt inlägg försvann.. Superkul att kolla på Juni som är så fint genomarbetad och lilla lyckliga Cola ;-) Fördelen med en flatt är att man kan träna nästan allt. Det beror på hur mycket tid du har Pake *ler*

http://www.ryegates.se

 
Petra

Petra

21 april 2009 22:24

så kul de har! Man får lust att börja träna lydnad igen (iaf med Aileén) och Nisse vill bara träna om han samtidigt får bära på något kul. När jag gick på lydnad med Nisse frågade tränaren en gång om Nisse alltid var så'n och när jag svarade att så var fallet ruskade han bara på huvudet och mumlade "Stackars dig"!

http://aileenonisse.bloggagratis.se

 
Helene & Wallander

Helene & Wallander

21 april 2009 23:37

Klart som korvspa att ni snart har ert första pris och uppflyttningen till Elit! Ser så bra ut.

http://wallander.blogg.se

 
Gunilla & Asta

Gunilla & Asta

22 april 2009 09:25

:DDDD Underbara, sprattiga, glada lilla Cola :DDD Ser jättefint ut!!!

http://vitherde.wordpress.com

 
Gunilla & Asta

Gunilla & Asta

22 april 2009 09:27

...och glömde poängen för Juni. En 10:a :D

http://vitherde.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Löfgren - 26 april 2016 14:48

Amen äntligen kom solen. En stund iallafall, skönt att kunna sitta ute och ta en kopp kaffe och skriva lite. Gäller att passa på.Juni roffade åt sig en solsäng hon. Jobbat dygn igår så jag är lite trött idag. Slutade 8.30 imorse. Påvägen hem var...

Av Löfgren - 25 april 2016 10:11

  Idag jobbar jag dygnet. Hemma kommer det så mycket blommor och växter i landen. Vet ju inte vad som är ogräs och ej, vad som blir vackert eller bara stökigt. Söta små blå blommor utanför dörren. Imorgon när slutar ska jag skynda mig hem. Då k...

Av Löfgren - 24 april 2016 21:54

Vart en underbar kväll efter en dag med både kall blåst och hagelskur. Aprilväder de luxe. Var på hus och trädgårdsmässa i kvarnsveden idag... Kul att kika runt och bli inspirerad. Finns ju lite att göra på kåken här om man säger så. Men när vi g...

Av Löfgren - 24 april 2016 13:35


Sådär. Nu är huset brandsäkert så gott det går med brandvarnare i alla rum. Kul att det kommer lite finare brandsläckare /filtar. Hade helst velat ha solstickan släckare också (lite nostalgi) , men de var så små. (får väl investera i en sådan ti...

Av Löfgren - 23 april 2016 18:11


Jobbar idag men har det ganska lugnt. Kom på att jag har ju en gammal blogg. Tänkte att jag skulle försöka komma igång med den lite igen. Bland annat försöka dokumentera lite vad vi gör nya huset och så. Man tycker inte det händer så mycket men det ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se