Juniocola

Direktlänk till inlägg 9 maj 2009

Liten träningsrapport

Av Löfgren - 9 maj 2009 11:06

Nu har jag baklänges kedjat apportering med dirigering, elit rutan och dumrutan. Jag kommer att köra dom här momenten med belöning mellan varje moment. Så att hon blir riktigt säker på dom. Juni kommer säkert att prova att komma snabbare till belöningen genom att hoppa över delar i kedjan och då tänker jag bara börja om. Skulle det bli för svårt för henne så plockar jag ut den delen som behöver mer träning, sen baklängeskedjar jag det igen. Känner mig inte sugen på att ha för bråttom att tävla än. Väntar nog nån månad innan vi testar.

Cola fick göra långa ingångar med nötskrika igår och hon har ibland så bråttom att hon tappar den. Men avlämningarna är jag nöjd med. Ludde filmade men ni skulle bli åksjuka om ni såg den filmen.

Ska nog testa med nån fågel idag med.

Börjar få lite mer flyt på fria följet men det tar tid innan man är nöjd. Det är ju så många delar i ett fritt följ. Uthålligheten tänker jag ta sist. /P

 
 
Annica

Annica

9 maj 2009 11:47

Härligt inlägg om Alfred och hans intressen och en stor guldstjärna till Yvonne ;-). Pake, tror du gör rätt i all din träning, önskar jag vore lika strukturerad!

http://www.ryegates.se

 
Yvonne

Yvonne

9 maj 2009 11:49

Jag tycker du har så sund inställning på det där med tävlandet. Att du inte har för bråttom. Det gynnar nog både dig och vovvarna! =)

Haha, jaså Ludde var lite skakig på hand! Fniss. Men träning ger färdighet! Snart kanske han blir filmproffs! =)

http://yvonnes-blogg.bloggagratis.se

 
Maria

Maria

9 maj 2009 12:09

Om något inte funkar i apporteringen med fågel hade jag backat ett steg & bara kört dummysar ett tag. Vet inte hur Cola är men Rocky är mycket hetare med fågel än dymmys så det har absolut funkat med honom.

http://rocky.cybersite.se

 
mini

mini

9 maj 2009 12:12

Oj, vad ni kämpar på.
Trevlig helg!! kram

http://www.mariekjerulf.blogg.se

 
camilla

camilla

9 maj 2009 14:00

Det är bara två som ska tävla i eliten i Rättvik.
Får man inte efteranmäla :)

http://www.bentley.bloggagratis.se

 
Emelie & Arn

Emelie & Arn

9 maj 2009 14:55

Visst är det fränt med baklängeskedjor?! Helt rätt tänkt angående fria följet. Man vill så gärna knata i väg när det går bra och så tappar hunden position och man får börja om. Bättre att träna uthållighet när hunden kan ordentligt! Lycka till med er träning!

http://www.bordercolliedog.se

 
 Anna med flock

Anna med flock

9 maj 2009 15:42

Jisses vad du är flitig på att träna, kommer säkert gå lysande sen när ni ger er ut och slåss i eliten :)

http://timsevimse.blogg.se

 
Lena

Lena

9 maj 2009 19:47

Träning ger färdighet!

Ha en skön kväll!

Kram Lena

http://www.nygards.bloggagratis.se

 
Helene & Wallander

Helene & Wallander

9 maj 2009 20:03

Får nog allt läsa på lite om det här baklängsekedjing för att förstå ordentligt. Baklänges känns det som om det går för mig & Wallander i alla fall :-(

Ha en fortsatt härlig lördagskväll!

http://wallander.blogg.se

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

9 maj 2009 20:24

Hoppas ni kommer hit i sommar och hälsar på Helena, hoppas jag är hemma då, och hoppas vi kan köra ett träningspass tillsammans. Känns som om ni har en hel del att lära oss :-)

http://karinochwilma.bloggagratis.se

 
Eva me flock

Eva me flock

9 maj 2009 20:40

:0) ja visst är dom söta! men man är ändå nervös inför att springa omkring där i ringen, kramiz

http://hexkatterhimlahundar.bloggagratis.se

 
Pebbels

Pebbels

9 maj 2009 22:03

Jag hänger gärna med på hunddejt om ni kommer och sover i helenas stuga :)

Gällande Vilda på tänker vi så här att endast om vi ser en markant skillnad så får hon stanna på landet annars ska hon hem igen. Två veckor kanske inte räcker, men vi ska börja så iaf.

KRAM

http://http:/hundtraningen.blogspot.com

 
Susanne

Susanne

9 maj 2009 23:23

jädrans så duktiga ni e! Flitiga som arbetsmyror. Fria följet är ju verkligen ett evighetsmoment. Det är not nåt som man alltid får fila på egentligen. Själva har vi sneda sättande. Lite luft i höger om. Så det filar vi på.
Hörs snart igen
Susanne o Cia

http://susanneocia.blogg.se

 
Amanda

Amanda

9 maj 2009 23:49

Hejsan!! Har faktiskt kikat in här några gånger, har för mig att jag skrivit också men kanske aldrig gjorde det. Vi stöter säkert på varandra någon dag, yngre tjej med två flattar då är det troligtvis jag :P Har sett er ute med hundarna en gång men då hade inte jag mina med mig tyvärr.

/ Amanda & tokigaflattarna

http://www.tokigaflattar.bloggagratis.se

 
Carolina & Latte

Carolina & Latte

10 maj 2009 00:33

Oj, vad ni tränar på ni! Näää... Man ska inte stressa till tävlingen, man ska ta god tid på sig... DUKTIGA NI!

Kramizar,

//C&L:-)

P.S SOV GOTT! D.S

http://www.lattisen.wordpress.com

 
Tina

Tina

10 maj 2009 20:02

Vilken bra strategi för Junis träning, ni komme rbli klara på ett kick så duktiga som ni är. Tror på att nöta fåglar om nu hunden tycker det är spännande. Man kan också testa att sätta vingar på en dummy som invänjning, de tkan man ju köra varje dag för dom kan man ha framme utan att dom blir dåliga.

http://workinglabs.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Löfgren - 26 april 2016 14:48

Amen äntligen kom solen. En stund iallafall, skönt att kunna sitta ute och ta en kopp kaffe och skriva lite. Gäller att passa på.Juni roffade åt sig en solsäng hon. Jobbat dygn igår så jag är lite trött idag. Slutade 8.30 imorse. Påvägen hem var...

Av Löfgren - 25 april 2016 10:11

  Idag jobbar jag dygnet. Hemma kommer det så mycket blommor och växter i landen. Vet ju inte vad som är ogräs och ej, vad som blir vackert eller bara stökigt. Söta små blå blommor utanför dörren. Imorgon när slutar ska jag skynda mig hem. Då k...

Av Löfgren - 24 april 2016 21:54

Vart en underbar kväll efter en dag med både kall blåst och hagelskur. Aprilväder de luxe. Var på hus och trädgårdsmässa i kvarnsveden idag... Kul att kika runt och bli inspirerad. Finns ju lite att göra på kåken här om man säger så. Men när vi g...

Av Löfgren - 24 april 2016 13:35


Sådär. Nu är huset brandsäkert så gott det går med brandvarnare i alla rum. Kul att det kommer lite finare brandsläckare /filtar. Hade helst velat ha solstickan släckare också (lite nostalgi) , men de var så små. (får väl investera i en sådan ti...

Av Löfgren - 23 april 2016 18:11


Jobbar idag men har det ganska lugnt. Kom på att jag har ju en gammal blogg. Tänkte att jag skulle försöka komma igång med den lite igen. Bland annat försöka dokumentera lite vad vi gör nya huset och så. Man tycker inte det händer så mycket men det ...

Ovido - Quiz & Flashcards