Juniocola

Alla inlägg under juli 2009

Av Löfgren - 23 juli 2009 07:15

Väntar på Pake (som jobbar)sedan åker vi till Stockholm.De ska såklart bli jättekul..vi ska sova hos Helena o Vilja. Men först ska vi träffas på Håbo-Bro bk(där tävlar vi imorgon) Karin o Wilma och Susanne och Pebbles kommer också dit :)

MEN...vissa saker förstör såklart.....

Skulle "styla till "mig lite och ha i ny färg i håret, började känna mig lite FÖR grå...nu när man ska till stan och allt..

Det var bara det att med hundar och ungar händer det ju alltid saker,även nu, så efter isatt färg, så rusade fixade jag lite..

..Återkommer till spegeln..och vad får jag se...?! EN STOR FÄRGKLICK

på kinden..gnugg, gnugg gnugg...jaha..färgen kvar...

VAD SNYGGT!!!!! Den lär vä'l försvinna ..om nån vecka eller så:(:(



Sedan har den jäkla SKITREUMATISMEN slagit  till och satt sig på knät :(


SÅ nu är jag både halt och har en X-Large "mongolfläck" på kinden...

Känns jättekul att åka och träffa hippa Stockholmsbrudar...;)


kram Lotta


Av Löfgren - 21 juli 2009 09:42

Nu längtar jag efter mina 2.

Ludde och jag ska fixa iordning oss nu och åka till Ludvika en sväng.Alfred tar vi med oss hem, men Gustav följer med syrran upp till Tjärnvallen några dagar..Så jag får passa på att pussa på honom ordentligt....då blir han nog glad ..:/

Ikväll kommer iallafall Pakedarlingen hem..då ska vi till Bruksa och träna vovve.Hundarna har haft det riktigt lugnt  i sisådär 2 dygn då..man kan lugnt säga att de är..hmm..explosiva !! De verkar så lugna inne..ligger och myser, men tar jag i kopplet eller någon ringer på dörren..ja....då smäller det;)



Av Löfgren - 20 juli 2009 16:11


Idag när jag slutade jobbet fick jag åka till Farmor och hämta Ludde..P började jobba  en timme innan jag slutar..Gustav och Alfred är i Ludvika hos min syrra , fiskar och sover i sommarstuga.Ludde vart ledsen att han inte fick följa, så försöker göra dan lite extra mysig:) Luddes tur att åka nästa gång..


P jobbar dygn idag..och forsätter och jobbar till 18.00 imorgon..sedan dygn på Onsdag igen..jaja, han är ju iallafall hemma någon timme på Ti kväll..eller, njee, då är det ju träningskväll på Borlänge BK..då måste vi dit.Enda träningen som hinns överhuvudtaget innan det bär av till Sthlm på To morgon...

Trist väder idag..inget att hitta på utomhusaktiviteter i(ja, enligt mig då)

 ************************LUDDE 5 ÅR ENSAM STJÄRNA IDAG**************************



Luddis och jag har myst idag..strosat runt på Kupolen, vart på Mc D..där vi käkade både Big Mac OCH marängswiss(MMMM, DEN var god)KUL att bara gå med ETT barn ibland;)  var förbi på ICA MAXI ock köpte massor med vattenmelon(6.90 kr/Kg..krispig god..)och SMÅGODIS(att mysa på ikväll)!!

Djuraffären hgar vi också besökt, finns så mycket att kika på..


Ludde gick ut och lekte med vänner när vi kom hem..efter ett tag kom han hem med Simon

-Får vi äta godis, Simon fick för sin mamma?..ehee, njaa, lite då(känns ju lite dumt att säga nej när han redan frågat sin mamma...)



En stor godisskål hälls upp..nåja tänkte jag, de kan väl få mysa..

Lagom när de klämt i sig alla godisarna..ringer det på dörren.Där står en mamma med en lillknatte..

-Andres vågade inte ringa på..klart han får vara med på godiskalas oxå!

-????

Tydligen har Ludde bjudit in fler

-kom in, kom in...säger Ludde..(inte direkt läge att säga nej..).så det var bara att fylla på skålen igen..Killarna hade jättekul, vart sockerhöga och är nu ute och studsar hysteriskt i studsmattan(skyndar mig att blogga innan någon bryter ihop;))

Ludde o Jag får mysa på Vattenmelon ikväll istället...vi ska kolla på Kalle och chokladfabriken.;)

Ha en fin dag/lotta

Av Löfgren - 19 juli 2009 08:19

Igår var vi lediga allihop(ja efter att jag slutade kl 10 på morgonen;))

Varmt, soligt..ja, likamed stranden alltså.

Packade in ungar, hundar o picknick, hundträningsaker..och plastkrokodiler, båtar mm..(alltså, man e ganska slut när man fått in allt/alla i bilen)

Iväg moot Nås..en timmes bilresa ..underbaraste strandnäsudden i helavida världen, med fantastisk badplats OCH man får ha hundarna med sig..


Ringde till "BloggCamilla"när vi var halvvägs för att höra om hon o Benntleypojken ville träna lite........När hon fick höra vad vi sklle göra ..utbrast hon-NEJDU..DE(ja vansbro Kommun alltså)har SÅLT det..Det är privat strand nu...

FAN..vad vi vart ledsna..vårt smultronställe nr:1...HUR kan de göra så..MOT OSS ???:(


Nåja..hem mot Borlänge igen..letade på en sjö där vi tyckte att vi kunde tillbringa dagen med hundarn.Packade ut ALLA grejor och nedför en brant backe med allt..

NU skulle den lata dagen börja.....

Måste bara träna lite först..P sprang över pa andra sidan och lade dummisar kastade och härjade..

Jag hade fullt upp att vifta getinger..

 

JAG VILL OXÅÅÅÅÅÅÅ KASTAAAAAAA!!..."sa" Ludde så då fick Pake hjälpa honom att hålla reda på hundar och kasta boll till Juni..


Barnen Barnen tog sina håvar och ut i vattnet..å underbart ställe tyckte Affe och fångade småsniglar och annat smått och kletigt..typ fiskägg och andra härligheter...

..Men sedan hittade han en död råtta i vassen..och en död fågelunge i en annan vass...Den dyiga botten började lösas upp, och vattnet vart bajsfärgat..Hemska äckel-ångor började stiga upp ur vattnet  ......

...NÄ ..HÄR KAN VI INTE STANNA!!

Upp med allt igen(uppför den branta backen)..phu..packade in oss igen..JAG hade blodsmak i munnen..Ungarna gnällde -VI ÄR HUNGRIGA..(never in my life.. grillar jag korv vid den äckliga "dypölen".

...THE stand från HELL !!!)


Hem och lämnade hundarna(SYND..att det ska vara så hopplöst att finna fina stränder där man kan ha med hundarna..iallafall knytna i ett träd i skuggan...)

Mot Dammsjön istället..flera mil åt ANDRA hållet..Här är det iallafall härlig sandstrand och vacker sjö:)

Alla vrålhungriga, så det var  bara att tända grillen på en gång..alla åt8BARA NÅGRA KORVAR HAMNADE I SANDEN..) och sedan skulle myset börja..MEN FÖRST...Måste ett plastdjur blåsas upp så att barnen kan roa sig:)


DE små..för G var tonårs-trulig efter alla strapatser och ändrade planer och vägrade både bada eller blåsa upp djur..


JA, en klar..men det vart förståss maktkamp och bråk om den PÅ EN GÅNG..

 

JEPP...en till "grej"färdig..

En chokladrulle..DÅ vart plödsligt tonåringen badsugen..och pappa fick blåsa upp en haj oxå....ivrigt påhejad av mini Löfgrens..


 

 

 Ojdå..här börjar det bli hjärtattackvarning...

 

NÄÄ, den vart aldrig mer än ett skrynkligt fiskyngel..läckte någonstans..så pappa fick agera leksak åt Ludde istället..

Det slutade med att Ludde slog stjärten i botten....jätteledsen..och ungefär här var det dax att åka hem..ska bara ta reda på vårt "läger "först..jo vi är ganska ordningsamma i vår familj....;)

och få in alla barnen och tömma ut luften ur krokodiljä---n ...(han får nog stanna hemma nästa gång;))

 


Svårast av allt var att få Alfred att release den lilla, lilla söta grodan han hittat och ville ta med sig hem..men det gick tillslut(han har ju typ en halv miljon halvfärdiga grodor i sin balja hemma)


 



hmm...lugna dagar på stranden..jag vet inte jag..:/

Skulle va för mig då, som fotade och höll utkik på de badande med kaffekoppen i hand;)



HEMMA...barnen tog ett harmoniskt kvällsdopp i den lilla plastpoolen.Gustav vid datorn..Mamma o Pappa varvade  ett glas vitt på altan och lite apportering med dirigering..alla nöjda och glada(åtminståne tills vi sa-nu är det läggdax;))


Ska åka till jobbet nu och jobba ett dygn..sedan är jag långledig till nästa söndag:)

kram Lotta





Av Löfgren - 18 juli 2009 09:09

Kvinnan/tjejen som jag är assistent till har blivit modell och har vart med på TV och göra reklam för nya FUNKISBYRÅN..här är ett klipp från nyhetsmorgon där hon var med i Torsdags....spola bara förbi den snackande tanten först...8 minuter in på klippet börjar det som jag vill visa...JÄTTEKUL....och JA  !! hon vill visa hela världen..detta är viktigt och borde väl vara självklart..


Av Löfgren - 18 juli 2009 08:25

OJ, förstår att det verkar virrigt..ena veckan semester ena ledigt..


Ingen ordning alls här som hos alla andra..;)



JO, alltså eftersom vi jobbar dygn båda(P, enstaka kortare turer)så känns det lite tokigt att ta ut 5 veckor på raken..hemma så mycket ändå (jobbar ju bara 7-8 dygn i månaden)



..bättre att ta här o där det det behövs..eller att försöka byta lite pass..när jag åkte till Gotland tog jag bara 2 dygns semester (9 dygn måste jag minst ta ut under året)eftersom jag hade min långlediga vecka då..


Mycket hundgrejer vi ska/vill på och då är det bra med utspridd semester...


Nästa vecka tar P semester..För då ska vi till Stholm på To...sedan på söndag.. SKA JA TILL GOTLAND IGEN*LOVE*(med jobbet):):):) Det  innebär att jag jobbar 4 dygn nonstop där (tillsammans med en till assistent).....SÅ då kan jag ta semester när P åker till TURKIET (med jobbet)någon vecka efter det:)


Sista helgen i  aug RYEGATESLÄGER *TJOHOO*=semester;)


I September åker jag till Frankike, (med jobbet;))på bussresa ..då blir det 7 dagar borta, då jobbar jag in en hel månadslön...men denna gång tar jag ingen ledighet när jag kommer hem...då är det ju dax att börja tänka på julklappspengar;)

Något semesterdygn e ju fint att ha kvar om det dyker upp något roligt ;)

Det bästa med detta är att mina älskade söner får  SEMESTER heeela sommarlovet  !!

Kram Lotta



Av Löfgren - 16 juli 2009 21:02



Idag har vi haft en riktig hund-dag.Träning hemma på fm..och träning på Bruksa på kvällen.

Hundarna var på topphumör och vädret var heelt ok..varmt och soligt för det mesta..med avbrott för små regnskurar(perfekta för fika på altan;))´

Kul när det går bra..jag får en sådan trevlig man då;)


Mellan träningarna var killarna på äventyrsbadet..jag stannade hemma..tänkte städa lite, men så kom nya hundsport ...;)


En skön ledighetsdag..imorgon jobbar jag dygn igen.

ha en fin helg alla/Lotta





Ovido - Quiz & Flashcards