Juniocola

Alla inlägg under juli 2009

Av Löfgren - 15 juli 2009 07:57

Thomas Stokke & Fanny Gott (klickerklok.se)  bor ju i Norge... Patrik har vart där en gång ..då var det mååånga mil att åka. NU flyttar de till örebro (16 mil härifrån)..så nu blir det lite lättare att åka dit..

Tävlingsträning behövs ju...och nu anordnar de det i både agility (12 aug)och lydnad(26 aug )..KOLLA HÄR....vi har givetvis anmält Juni dit...OCH Cola:)


Man får belöna om så önskas..och även tala om ifall man skulle vilja ha någon särskild störning..eller hjälp :)

Finns det mer  tävlingstränings sugna bloggisar..  anmäl...så vi ses där:)

/Lotta

Av Löfgren - 14 juli 2009 10:24

Fick P-M till Håbo-Bro 24 / 7 idag..I Elitklass....18 st !!!Shit..när vi har tävlat har det högst vart 6...

Momenten kommer delas upp på 2 planer...med olika domare.KUL..med lite annorlunda tävling. Roligt oxå att vi kände igen lite namn här och där:)


"Bönderna" (vi;)) ska  hälsa på vår Bloggkompis Helena med Vilja o Tina i Huvudstaden och sova över i deras söta frigga..Karin o Wilma skall oxå tävla i Håbo....ska bli jättekul att träffa dem..att tävla......hoppas Juni tycker det oxå;)

22 i klass 3...25 i 2an...och 41 (!!! )i Ettan..så vi har många att kolla på:D

...........ikväll blir det träningskväll på Borlänge BK...;) 

/Lotta

Av Löfgren - 13 juli 2009 20:08


 

När vi var i skogen i går hela familjen för att plocka svamp, så luktade Cola på nåt på marken, hon ryckte till och där låg en huggorm.

Vi gick hem direkt och ringde veterinär som tyckte vi skulle avvakta för att se om det blev några symtom. Och vilken tur hon hade, antingen missade ormen eller så sprutade den inte in nåt gift. För Cola var pigg och glad hela kvällen och ingen svullnad.

 
 


Så iIdag har hundarna fått tre träningspass var. Skönt att sen kunna lämna dom hemma med gott samvete när jag var och fiskade med pojkarna. Tycker det är skönt att kunna koncentrera mig på krokarna som far runt.


Cola håller positionerna bättre nu. Står och ligger kvar när man går ifrån henne. I alla fall några sekunder, hon älskar att röra på sig. Hon springer bra till target, har börjat lagt in den i rutan nu.

Plockade fram viltet jag har i frysen för att kolla vad Cola tyckte om det. Hon apporterade Kaja, Skata, And och Nötskrika. Nåt roligt var att hon också apporterade Kanin efter att ha luktat på den några sekunder. Annars har det inte blivit någon jaktträning på många veckor.


Med Juni ska jag nu testa att köra tre fyra moment efter varann innan belöning. Om hennes intensitet finns kvar ska jag göra så nästan varje pass. Jag gjorde så när vi skulle tävla i lydnadsklass 3, och det kändes bra. /P

Av Löfgren - 11 juli 2009 10:11

FINT väder är det idag..iallafall om man jämför med de sista dagarna.

Lite besviken över att vädret vart så kasst..Hade ju sett fram emot en vecka med mycket fotboll och härliga , mysiga dagar på några av dalarnas brukshundsklubbar...Dalecarlia som G sett fram emot, vart bara  blää..hundtävlingarna, som skulle bli så mysiga vart inte heller som man tänkt sig.En som vi ställde in o 2 i ösregn..(och 1a priserna som skulle regnat över oss vart bara ett;))


Jaja, vädret kan man ju inte påverka..


Bevisat är dock att Juni måste träna mer på de momenten hon inte riktigt gillar..(Metallapporten) eller är stensäker på(apport med diregering)för man tycker att hon gör dem suveränt..men de spökar vid tävling..så lätt att komma med förklaringar...regn, för högt gräs så apporten ej syns , hysteriskt skällande småhundar,.. MEN faktum är att kunde Juni momentet perfekt och var motiverad nog, så skulle det  gå ändå!


För resten av momenten gjorde hon så fint ändå..


Mer träning alltså......(TUR att hon bara är 3 år;))




Nu ska vi äta frukost jag o pojkarna(pake jobbar)och gå till gammelgården (med hundarna)på medeltidsmarknad:)


/L


Av Löfgren - 10 juli 2009 21:46

Jodå, nu har det slutat ösa ner från himlen...men tyvärr först när vi var klara med tävlingen:/

Platsliggningen och sittande i grupp  under hällregn,var riktigt besvärligt för de flesta idag...Juni med..hon såg inte alls lycklig ut ,och  reste sig upp strax innan kommandot.. :(

Ingen topptävling presis..men Juni kom iallafall 2a utav 6 Elithundar, och betygen försöker vi glömma snabbt(bryta ihop o gå vidare;));)

Nu är det bara att träna, träna & träna  ..MYCKET, så att Juni klarar alla momenten trots störningar och alla sorters väder.(gjorde allt finfint förutom apporteringarna som inte vill sig riktigt när det blir för många störningar..).2 veckor till nästa tävling..sedan en 2a augusti..sedan blir det" tävlingsemester" tills sent i höst.

 


Vi hade en trevlig dag trots regnet.Var på lager 70 i Insjön och fyndade skor åt mig och Gustav.Åkte till Rättvik och var vid långbryggan.

.

 Inget badväder idag..men fint ändå.

.

 Alfred letar fisk.

.

 

 Cola såg till att hamna på kort oxå;)

Åt pizza gjorde vi oxå..gottigt:)


När vi åkte hemmåt såg man tom lite blått mellan molnen..det finns hopp om finare väder  imorgon:)

god natt från en kall och fryssen

Lotta

Av Löfgren - 10 juli 2009 09:50

GRÅTT, TRIST, REGN..Vi sticker till Mora nu..försöker ha lite mysigt ändå.Hoppas att vi är glada när vi kommer hem;)

 


Kanske vi får se lite härliga hundar ikväll iallafall på Mora BK..Denna lilla rackare träffade vi på Visby Bk när vi var där och tävlade.Han tävlade Ettan:)SÅ kul att se när småttisarna används som "riktiga"hundar.Han hade mobilen och nycklar i sin väska på prommisarna:)

 

Juni & Cola gillade oxå chihuahua-lillkillen;)

Ha en fin dag/Lotta

Av Löfgren - 8 juli 2009 21:48

JO..Jag VEET att vi klagade på regn igår på tävlingen...men det var bara duggregn jämnfört med detta..

..Tävlingen inställd för Juni o Pake idag...Regnet ÖSER ner...alldelens för mycket vatten....

För det första-Juni skulle få VÄLDIGT svårt att ligga platsliggning(nosen i marken)...hon skulle ju drunkna :/

för det andra- farligt att ge sig ut på vägarna..tom busstrafiken här i Borlänge är avstängd..(bild lånad från DD)


Vi sitter inne och häpnar över skyfallet, som varat hela em.



..Gustav var på dalecarlia cup och skulle precis sätta igång sin match, när de ropade i högtalarna att resterande matcher var inställa..vad trist ,130 lag är med på den cupen..så här såg det ut när vi skulle hämta hem vår fotbollshjälte!  FULLSTÄNDIGT KAOZ!!!! Vatten över hela sportfältet, tält huller om buller..

hmm, det droppar lite från taken;)

Läs mer om kaoset här

Vi hoppas på liite bättre väder på Fredag när det är dax för tävling i Mora:)

/lotta

Ovido - Quiz & Flashcards