Juniocola

Direktlänk till inlägg 4 september 2009

På andra sidan sjön

Av Löfgren - 4 september 2009 09:27

Igår åkte jag till Kuså för att träna vatten med Cola. Jag fick äntligen till en övning som jag länge tänkt på. Tiden har inte riktigt räckt till för att åka iväg till en sjö bara för att träna Cola.

Träningspasset gick till så att jag rodde över till andra sidan sjön, Cola som satt kvar på andra sidan fick se att jag lade ut fem dummys. Sen skickade jag Cola på linjetag över på andra sidan.

 Dummysarna på andra sidan sjön

Plus= Cola kastade sig i utan att tveka, simmade rakt ut till dummysarna ca:40-50m., vi tog en lång fikapaus och Cola hade kvar minnesbilden och simmade ut igen, hon hade bra fart och lämnade alla i hand.


Minus= När hon hade tagit den andra dummyn i munnen så tvekade hon i ett par sekunder, stod och tittade, sen tog hon landvägen tillbaka. Vad tycker domarna om det? Är det ok?

Hon bytte dummy en gång, och en gång släppte hon för att ruska sig. Jag tror att alla småfel som hon gör på andra sidan sjön beror på dom här två sekunders tvekan hon gör.

Nu känns det som att jag har två val, blunda för småfel och hoppas att dom går över av sig själv eller så ta tag i problemet och lägga upp övningarna så att hon gör rätt. Jag har funderat hur jag skulle göra, men när jag skriver ner mina funderingar så blir det ju uppenbart vad som är rätt.

Min fina apportör

Juni fick träna lydnad på en ny plats. Jag ska försöka tänka tävling varje träning nu. Det märks att vi är inte riktigt så klara som jag skulle vilja vara. Kör vi flera moment i rad så ser man bristerna. Men det är skitkul att träna och Juni är taggad till tusen så det är bara en tidsfråga./P

 
ANNONS
 
camilla

camilla

4 september 2009 10:12

Du kanske ska simma över med apporterna i stället...då ser hon ju hur det ska gå till.
Åka båt fram å tillbaka...va är det för fusk??? *fniss*

Har du siktat in nån tävling med Juni?
24 oktober....Rättvik? *tipsar*

http://www.bentley.bloggagratis.se

 
camilla igen

camilla igen

4 september 2009 10:14

Mäh glömde ju....va KUL att Junis är så taggad!
Å Cola verkar vara på hugget hon med. Vilka härliga hundar ni har!!!

http://www.bentley.bloggagratis.se

 
Maria

Maria

4 september 2009 12:05

Ska ni starta Cola i jakten nu?

http://rocky.cybersite.se

 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

4 september 2009 12:57

Måste börja med att säga GRATTIS på födelsedagen Lotta!!!!

Sen till din fundering Pake...jag skulle nog blunda för småfelen då hon gör dem men nästa gång lägga upp övningen så hon inte kan göra om samma misstag genom att styra upp så hon inte kan byta eller ta landvägen tillbaka. Sen skulle jag även träna separat att inte byta, söka vidare med dummy i mun, mm. Tror du att du hade fått henne att ta vattenvägen tillbaka om du hade lagt på inkallningssignalen....eller det kanske du gjorde?

Kram

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Lisbeth

Lisbeth

4 september 2009 13:00

Kan egentligen inget om vattenapportering.
Men kan kanske en hungrig mage i kombination med ett smarrigt godis öka motiveringen till att återvända fort ?
I inkallning brukar ju detta öka hastigheten iallafall när det gäller vår hund :-P

Trevlig helg

kram Lisbeth

http://www.dreamscapes.blogg.se

 
Yvonne

Yvonne

4 september 2009 13:55

Tänkte bara titta in och säga GRATTIS på födelsedagen till Lotta!
Hoppas att din dag blir fin! =)

Va duktig du är på att träna vovsingarna, Pake! Jag beundrar verkligen ditt engagemang! Tänk om alla hundar hade det lika bra som era! =)

Kram på er alla!

http://yvonnes-blogg.bloggagratis.se

 
Tina

Tina

4 september 2009 14:08

Den där utsikten känner jag igen, härliga marker. Nej domaren gillar inte att hunden tar landvägen. Tycker absolut du ska detaljträna och få in att så fort man har en apport i munnen ska man snabbt tillbaka till husse. Själv har jag kört det på land med bollar, ny kastad boll så fort den första kommer in. Jobba med inkallningsignal så fort hon greppar och försök hitta öar där Cola måste simma.
Ha en bra helg!

http://workinglabs.wordpress.com

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

4 september 2009 17:49

En sång till Lotta!
Med en enkel tulipan på bemärkelsedan, jag har den äran, jag har den äran att gratulera!!!

Kramis

http://hundtraningen.blogspot.com

 
Helena & Vilja

Helena & Vilja

4 september 2009 18:27

Mmm Fina var inte så dumt men jag vill ju hellre att hon blir duktig än snygg :)

http://holmstorp.bloggagratis.se

 
Sigge

Sigge

4 september 2009 19:04

STORT GRATTIS och massor med blöta hundpussar till dej Lotta!!!!

http://www.skogsraets.se/siggesvamphund.html

 
Birgitta & Lizzie

Birgitta & Lizzie

4 september 2009 19:06

Happy birthday 2U Lotta !!!

http://icelolly.bloggagratis.se

 
Karin och Wilma

Karin och Wilma

4 september 2009 21:36

Grattis på födelsedagen!!!

kram Karin och Wilma

http://karinochwilma.bloggagratis.sek

 
Annica

Annica

4 september 2009 21:49

Grattis Lotta!! Vilken bra träningsmark ;-) Kanske inte så konstigt att hon bytte när du var på det avståndet, träna sånt nära för att befästa. Mykcet, mycket bra att hon gick rakt över sjön flera gånger, det är överkurs på en sån ung hund *skratt*. Och ett kvitt på att du ligger rätt i träning! Nej, det är inte så bra att de får som vana ta landvägen hem, men väldigt, väldigt vanligt.. Har du någon å eller nåt att träna på att det inte finns nån naturlig landväg tillbaka?? Att du lägger/kastar över till andra sidan?? Kan man lägga i en vass så apporten är i vatten men ändå ligger kvar?? Det blir enklare då att "vända tillbaka på vatten" om du förstår vad jag menar. Blås inkallningssignal precis när hon greppar och försök jobba hem henne vattenvägen. Förstår att de väljer land, är ju smidigare för det mesta..

http://www.ryegates.se

 
Tessan med "pälsbollarna"

Tessan med "pälsbollarna"

4 september 2009 22:28

låter spännande med vattenapportering, men oj vilken bra kondis dom måste vara i för att orka så långt så många gånger....?

Har varit sen och kollat eran blogg så till Lotta säger jag grattis och så har jag svarat på förra inlägget om "kundvagnar":)

må gott!

http://minahundarochjag.blogg.se

 
Elenor och Zidane

Elenor och Zidane

4 september 2009 22:36

Vilket fint träningsställe. Kul att Coal simnmade så fint över flera gånger. MEN som många andra skriver; var uppmärksam på bytena och var på hugget när Cola ska tillbaka. Som sagt, de VILL gärna välja landvägen med helst vill de göra rätt. Kramen

http://www.ilsanosfatboy.cybersajt.se

 
Helene, Wallander & Beck

Helene, Wallander & Beck

4 september 2009 23:50

HIPP HIPP HURRA på Lottas födelsedag, stort GRATTIS!

Ang. landväg & byteshandeln, kanske var övningen lite svår, kanske borde någon finnas där på andra sidan i början för att undvika att det blir "fel". Men ni hittar säkert rätt "väg" så småningom.

Ha det gott!

Kramizar

http://wallander.blogg.se

 
Susanne o Pebbels

Susanne o Pebbels

5 september 2009 14:29

Träningen mot tvåan har hittils gått väldigt bra, men ibland ska man ha flyt ;)

Kramis

http://hundtraningen.blogspot.com

 
 Anna med flock

Anna med flock

5 september 2009 23:18

Duktig hon är Cola trots allt... jag kan ju ingenting om sån här träning men tycker det är himla roligt att läsa om det.

http://timsevimse.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Löfgren - 26 april 2016 14:48

Amen äntligen kom solen. En stund iallafall, skönt att kunna sitta ute och ta en kopp kaffe och skriva lite. Gäller att passa på.Juni roffade åt sig en solsäng hon. Jobbat dygn igår så jag är lite trött idag. Slutade 8.30 imorse. Påvägen hem var...

Av Löfgren - 25 april 2016 10:11

  Idag jobbar jag dygnet. Hemma kommer det så mycket blommor och växter i landen. Vet ju inte vad som är ogräs och ej, vad som blir vackert eller bara stökigt. Söta små blå blommor utanför dörren. Imorgon när slutar ska jag skynda mig hem. Då k...

Av Löfgren - 24 april 2016 21:54

Vart en underbar kväll efter en dag med både kall blåst och hagelskur. Aprilväder de luxe. Var på hus och trädgårdsmässa i kvarnsveden idag... Kul att kika runt och bli inspirerad. Finns ju lite att göra på kåken här om man säger så. Men när vi g...

Av Löfgren - 24 april 2016 13:35


Sådär. Nu är huset brandsäkert så gott det går med brandvarnare i alla rum. Kul att det kommer lite finare brandsläckare /filtar. Hade helst velat ha solstickan släckare också (lite nostalgi) , men de var så små. (får väl investera i en sådan ti...

Av Löfgren - 23 april 2016 18:11


Jobbar idag men har det ganska lugnt. Kom på att jag har ju en gammal blogg. Tänkte att jag skulle försöka komma igång med den lite igen. Bland annat försöka dokumentera lite vad vi gör nya huset och så. Man tycker inte det händer så mycket men det ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se