Juniocola

Alla inlägg under september 2009

Av Löfgren - 6 september 2009 14:41

Dåligt med uppdateringar här. Fullt ös med vardagen , så detta med bloggen hinns inte riktigt med..och surftiden är ytterst begränsad just nu!


Nu är vi nyss hemkomna från Luddes premiär på dansskolan..det blir definitivt en fortsättning på den..Ludde STRÅLADE när han kom ut därifrån:) Och det bästa av allt...det blir stor SHOW vid terminsavslutet...En dröm för Luddisen:)


NU har vi paus innan vi ska åka till Gurras fotbollsmatch och sälja fika.


Igår vart det sent. Var o kollade på ett hus vi spanat in..det låg fantastiskt fint, så vi vart kvar alldelens förlänge.Det var inte sjötomt, men nära och fin utsikt iallafall. Jättefint ..

 

Här skulle vi kunna ha en liten eka, för killarna att fiska i..tänkte vi.

Pake o Cola fick såklart lov att testa vattnet oxå;)


 


Och det verkade helt ok;)

 

En liten , söt badstrand 100 meter ifrån huset med fin sandbotten..och..ja vi vart iallafall helsugna:)


ska ringa till mäklaren imorgon, få se om det är kvar o vi kan få komma på visning:)...KUL det här att kolla efter hus.

 Vi trivs jättebra där vi bor så det är absolut ingen panik..vi har det så lättskött och nära skola osv..MEN, det är dyrt ...Ett eget hus känns som en bra investering för framtiden dessutom..hmm, vi får se.

 Men ingen stor gammal gård med ladugårdar denna gång, vill INTE börja med tråkrenoveringar..men gärna lite tapetsering, målning och sådant, det är bara kul:)...och GÄRNA vid VATTEN:)Lotta

ANNONS
Av Löfgren - 4 september 2009 09:27

Igår åkte jag till Kuså för att träna vatten med Cola. Jag fick äntligen till en övning som jag länge tänkt på. Tiden har inte riktigt räckt till för att åka iväg till en sjö bara för att träna Cola.

Träningspasset gick till så att jag rodde över till andra sidan sjön, Cola som satt kvar på andra sidan fick se att jag lade ut fem dummys. Sen skickade jag Cola på linjetag över på andra sidan.

 Dummysarna på andra sidan sjön

Plus= Cola kastade sig i utan att tveka, simmade rakt ut till dummysarna ca:40-50m., vi tog en lång fikapaus och Cola hade kvar minnesbilden och simmade ut igen, hon hade bra fart och lämnade alla i hand.


Minus= När hon hade tagit den andra dummyn i munnen så tvekade hon i ett par sekunder, stod och tittade, sen tog hon landvägen tillbaka. Vad tycker domarna om det? Är det ok?

Hon bytte dummy en gång, och en gång släppte hon för att ruska sig. Jag tror att alla småfel som hon gör på andra sidan sjön beror på dom här två sekunders tvekan hon gör.

Nu känns det som att jag har två val, blunda för småfel och hoppas att dom går över av sig själv eller så ta tag i problemet och lägga upp övningarna så att hon gör rätt. Jag har funderat hur jag skulle göra, men när jag skriver ner mina funderingar så blir det ju uppenbart vad som är rätt.

Min fina apportör

Juni fick träna lydnad på en ny plats. Jag ska försöka tänka tävling varje träning nu. Det märks att vi är inte riktigt så klara som jag skulle vilja vara. Kör vi flera moment i rad så ser man bristerna. Men det är skitkul att träna och Juni är taggad till tusen så det är bara en tidsfråga./P

ANNONS
Av Löfgren - 2 september 2009 19:14

Idag har jag verkligen kännt att jag lever. P har bilen idag eftersom han fick lov att ta bilen till jobbet av olika anledningar.

Promenaden NER till skolan gick bra, då lyste solen. Promenaden hem gick mindre bra=BLÖT!


Städat, rensat i röran, TVÄTTAT ett berg av kläder (ja, inte var det så svårt att hitta på saker att göra med sin ledighet iallafall !!!)


Nu på em hade Gustav med förälder(i detta fall JAG) fått det mycket hedersuppfyllda uppdraget att flytta kundvagnar åt ICA-MAXI. Det är genom fotbollen som vi får så ""roliga uppdrag":/


Småkillarna ville förståss INTE med..fick muta med glass(var det verkligen JAG som för "before kids"sa att jag ALDRIG skulle muta, hota ??JAG skulle minsann förklara, resonera och PRATA istället...hmm)


Tyvärr går det ingen buss ända fram, vi åkte så långt det gick sedan var det bara att GÅ ...i regnet.

Smågrabbsen lämnade vi in på Barnpassningen på Ica, sedan körde vi kundvagnar så att svetten, och regnet, rann...


Herregud..hela Borlänge handlade idag(sääkert;))..hann inte flytta vagnarna till "rätt"bås innan de var borta..vilket jädra skitjobb..


Efter detta gick vi in och köpte grejor att laga lasange med..och sedan "hämtade vi ut" småkillarna:)


Fick lov att köpa  "mutglassen"  innan vi vandrade iväg mot bussen igen..NU med tunga matpåsar att "bubba"på(varför kan jag inte gå in i en affär och bara köpa det nödvändigaste..?? KUNDE bara inte låta bli att köpa vattenmelon a 5 kr kilo..osv osv...)


Pake har "lyckats planera"sina arbetspass bra denna vecka.På söndag jobbar han...JAG ska  stå och sälja fika under fotbollsmatchen..Hoppas på fint väder!!!


kram från en hungrig (varför valde vi lasange som tar sådan tiiiiiiiiiiid?) och blöt Lotta (som får en lugn dag imorgon...jag jobbar;))

Av Löfgren - 1 september 2009 19:52

17 grader varmt här i Borlänge i morse, den 1a september. Dagen har vart varm..nästan konstigt varm . Hundarna och jag vart helt slut på vår förmiddagsprommis.Soligt och härligt härligt:)

Jobbar för fullt denna vecka(2 dygn iallafall)..men P jobbar ännu mer. Han jobbar typ...hela veckan:(Förutom på Fredag, då fyller jag år.  Passande nog anordnas kräftskiva här på gården då, lägligt tycker jag ;)

Ännu ett tag kvar tills man måste städa höstlöv:)

Ha en fin september alla ni underbara:D

kram Lotta


 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se