Juniocola

Senaste inläggen

Av Löfgren - 3 juni 2009 16:04

   igår hitade jag en snigäl .den var lika stor som mit långfinger plus mit lilfinger. det var en  pantersnigel.den ätär melon nu./Alfred.

ANNONS
Av Löfgren - 2 juni 2009 07:22

Idag är det grått och lite trist ute. Det visste vi ju igår att det skulle bli så vi utnyttjade dagen till Max  :D

 


Idag när vi fick posten fick Juni & Cola  en fin present. Det var vinsten för att vi gissade rätt valplillasyster åt BlondinStella :)

Varsin jättefin handduk åt flickorna! Tack, tack det var verkligen jättefina:)

Men bebisen ni ska få är såklart ännu sötare;)

Har inte hört något om tävlingen på Falu djursjukhus, så då vann vi nog inte den, synd;)

*******************

Först hade vi Norrmännen hemma på lunch, kycklingsallad på Altan....mmm mysigt.

Sedan när Alfred slutade skolan, for vi direkt till vår "gamla by" Nås. Vi flyttade till Borlänge för 5 år sedan...höll på att bli galen av L-U-G-N-E-T i lilla byn...men nu som "besökare"njuter vi i fulla drag...för oss är detta SMULTRONSTÄLLENAS SMULTRONSTÄLLE !!


 

Heelt ensamma på sandnäsudden trots värmebölja...fashinerande.... Här i Borlänge är det ganska så tjockt  med folk på stränderna...detta ligger en timme bort och vi är väldigt ofta ensamma där...eller så ligger någon på andra sidan!Det bästa av allt....man får ha vovvarna med sig :):)
Life is GOOD:)

 


Tycker Cola med ;)

 


Affe drog ut med håven på en gång...men "dumma"hundarna kom efter och skrämde bort fisken  :/

 


Musslorna hann dock inte undan...stackarna;)De fick ligga i hinken ett tag, men släpptes ut innan vi åkte hem iallafall:)


 

Sedan vart det lite hundträning. Jobbigt att sitta lugnt och titta på den andra som får hämta....Cola sitter lugn och tyst , det gör INTE Juni..(pip, pip, piip) ...bra gjort Colis;)

 


Pake tar hjälp av tennisracket för att få ut bollen lååångt...

 


Cola hämtar den

 

Vackra rötter på träden...

 


Här är vårt "läger"

 

Ludde


 

Eftersom vi var där tills på kvällen , så hade vi korv med oss att grilla...Cola e suuugen!;)

 fina lilla Cola:)

Vi stannade där i flera timmar, sedan kom 5 ungdomar, då tyckte vi det vart invasion... så vi stack....på vägen hem var vi förbi hos Camilla & Bentley...fick kaffe,kaka och mysig pratstund :D...sedan var vi hemma halv 9 på kvällen aaalldelens försent för killar som skall upp till skolan dagen efter...men det e ju SÅ JÄDRA härligt med sommaren , värme, bad och vänner...

näpp, till jobbet bär det av för mig nu ett dygn...regnet strilar och jag fattar knappt att det bara var några timmar sedan vi var här:)

Kram Lotta

ANNONS
Av Löfgren - 31 maj 2009 13:44

Är inne och har lite "skugg" stund , det är HETT och skööönt...vi beger oss snart till stranden...måsta bara vila lite först.

 Har vart och firat morsdag på fm..och jag har även själv blivit firad och fått ett fint (rosa)nattlinne som det står världens bästa mamma på :):)

GRATTIS ALLA MAMMOR :D:D

*****************


Jo, igår efter tävlingen åkte vi hem och hämtade Cola och seda for vi till Falu djursjukhus. Det var öppet hus och 20 års jubileum.Juni & Cola passade såklart på att ta sina vaccinationer..och vi sparde 500 spänn....SÅ..Det köpte vi dricka och hamburgare och koppel för istället;)De hade bla annat en tävling där man skulle gå en bana med sin hund och en kontrollant...man tävlade om ett utställningstält, så det ställde vi ju såklart upp på:)


 

Först ut Cola & Pake..

...Efter att Cola  visat att hon  kunde sitta "fot" medans husse skakade hand med någon annan (bra med värmen, Cola var lugnare än vanligt;))så kom nästa moment..Cola traskade genom tunneln utan att tveka :D

En annan station..man skulle kunna  sitta i 30 sek fast "kontrollanten" lade ut köttbullar...Cola fixade det galant, gulltjejen(bra med värmen igen;)) haha,  När det sades varsegod tillsist, var köttbullen borta innan man hann blinka;)

 


Juni och jag bildade ett team..här plats på bordet.

 


hihi..lite agilityträning kanske inte skulle skada !!;)

 haha Affe ser bekymrad ut..men såklaart sprang hon igenom  ( efter att ha försäkrat sig om att levergodis väntade på andra sidan ;))

 

Sedan skulle de kunna visa en"konst"...juni körde" sitt fint" och fick högsta poängen...Cola nollade tyvärr det momentet ..*hmm*

Sedan var det "gissa antal torrfoderkulor  i burktävling"...svåraste momentet!!Vi gick även tipspromenad och tävlar därmed om ett års hundmat....

...VILL HAAA!!

Vinnarna skulle meddelas senare...

Nygrillade Hamburgare smakade vädigt gott...Ludde och Affe hade mycket att kika på här.Katt, fågel och kaninutställare fanns det också:)


Stackars Juni, matte vräkte i sig utan att bjuda..

Men vovvarna fick mycket annat gott och roligt att fira Junis elitdebut med:):)

Näpp., nu väntar stranden:)

kram LottaAv Löfgren - 30 maj 2009 18:59

Elit debuten är nu avklarad. Kändes jättebra, mer lite mer träning så är målsättningen nu klar...Nu satsar vi på SM 2010...(...eller 2011;))

De  momenten som gjorde att vi tvekade att starta...gick super...vissa av de "enkla" gick..hmm,mindre bra..

Det var hett idag. Jobbigt för hundarna att orka ...men de flesta gjorde det väldigt bra. Kändes ändå kul att Juni orkade så bra som hon gjorde .


Här kommer några kommentarer och betyg. Nedan en kraftigt nedklippt film....18 minuter sammansatta till 5 :)

Sittade i grupp- supertruper 10

platsen=super bra..10  hakan i backen hela tiden...såg riktigt tryggt och säkert ut trots det nya med störning:)


Fritt följ- Gick bra . Juni klarade det långa programmet utan problem 9


Dumrutan -pööörfekt ;) 10


 

inkallning m ställ o lägg -behövdes dubbelkommando vid stå...varför??vet ej, konstig(nervös)röst kanske;) 5, detta brukar hon ju alltid sätta !Rutan- satt som ett smäck 10


apport med dirigering- detta hade hon lärt sig nu 10


apportering med metall och hopp- något hände?Värmen?kortslutning?vet ej? detta är ju annars ett ganska säkert kort 5


vittring-Juni apporterade rätt apport (tillslut), men hade tyvärr lyft fel innan.Dumt av mig att inte tänka på att träna att andra tar i pinnarna innan i Elit, juni vart konfunderad, för detta sitter annars bra..0 :(


Fjärren - en fin avslutning för Juni 9


Jättenöjd över dagens resultat och känslan inte minst :)..synd bara att veckan gått åt till att få henne att förstå att hon måste till konerna först(rutan o apport), så det andra har blivit lite lidande.

Nu blir nästa tävling på Gotland  om några veckor...snacka om att det skall slipas på momenten.

Juni fick ihop 248 poäng idag, ett 2a pris.(för ett 1a pris ska man ha 256)


 En 2a placering vart det av 4 elitekipage...KUL idag var att det var 2 hundar som skall vara med på SM , (kändes ju liiite coolt att slå en utav dem:))

For sedan vidare mot Falun, men det berättar vi om sedan...måste  bara tala om att Juni utsattes för en till tävling då...med matte!!! Cola fick göra debut på tävlingsbanan tillsammans med husse:)

Ha en underbart fin kväll alla goingar och tack för hållna tummar:)

Lotta & Pake

Av Löfgren - 29 maj 2009 08:57

Ludde trivdes super på Förskoleklassen igår...bäst var maten, han var lyrisk...det var ju precis som på restaurang, och mjölken fick man ta i en sådan apparat vi har på frysen..Lyxigt värre för en 5 åring:)


ÅÅÅH, nu längtar han till hösten. Idag är det avslutning på MULLE!

*SENTIMENTAL* (sista gången jag får vara med om detta!) ....KOLIKOOOOK;)

 

Alfred har blivit Morfar eller nåt....han kom ner och nästan grät av lycka..Hans snigel har lagt ägg!!!-Jag är så glad så jag nästan gråter sa han med darrig stämma*LER*

Gustav kommer hem från en klassresa till Säfsen i eftermiddag, har vart borta sedan i Onsdags och upplevt stormar och oväder hinderbanor och spökturer ...UTAN MAMMA!*LÄNGTAR*


Patrik har bestämt sig för att tävla(inlägg nedan!!!) Huvudsaken e ju att Juni har kul, och det har hon minsann...springer i värsta farten hit och dit...gäller bara att hon springer åt rätt håll imorgon..har inte riktigt kommit in i att det är så mycket koner o grejer på plan i Elit;)

SÅ imorgon väntas vackert väder, brukshundsklubben, fikakorg, nerver, Lycka/besvikelse ??,Faludjursjukhus(öppet hus)En härlig familjedag helt enkelt;)

Kram Lotta

Nedan följer lite klipp från träningen igår...har nåt knas med filmredigeraren, så jag kunde ej klippa ihop dem till en:(

Ville bara visa en lycklig Juni som totalt skiter i hur det går imorgon, bara hon får jobba med sin fina husse...;)

Av Löfgren - 29 maj 2009 08:06

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se