Juniocola

Senaste inläggen

Av Löfgren - 23 maj 2009 08:15

Tror minsann att det är dax för en liten utflykt idag, ser ut att vara fint väder!

Är på jobbet men slutar klockan 10.

Fick igår ett tips igår om att Rullsand havsbad i gävle skulle vara så fint. Har kollat lite på nätat nu på morgonen och det såg ju supermysigt ut :D

Det blir nog en tur dit idag (kanske kan jag "slinka"in på IKEA oxå;))

Har smsat mannen och bett honom fixa fikakorg och ladda GPSen;)

Någon som vart där? någon som har braiga tips om vad vi kan se/göra där?

Ha en fin dag alla ni:)

Lotta
ANNONS
Av Löfgren - 22 maj 2009 07:50

Igår när Patrik var och kvällskissade med hundarna så träffade han den här krabaten:)

 

Han kom in och hämtade mig och Gustav(småkillarna sov) och vi följde med ut och "hälsade".

Jag tycker att Igelkottar är så underbart söta..men har faktiskt aldrig haft turen att ha dem inpå knuten....vad jag vet.

Hoppas att den här finingen har flyttat hit för gott:)....å inte flyttar iväg pgr störande grannar ;)

Idag jobbar jag och Patrik är hemma med killar o vovvar:)

Ha en fin dag/L

ANNONS
Av Löfgren - 21 maj 2009 20:00

Idag fyller "lill"gumman 1 år:)

Firade med att åka till brukshundsklubben på träningskväll...Cola älskar att träna så det blev en bra dag för henne...köttbullar i massor delades förståss ut;);)

Cola löper ju fast fick träna lite på sidan av...Hon var jätteduktig:)

Igår anmälde vi henne till både nationell och internationell utställning på Gotland i Juli...någon annan som ska dit?

Här var hon 4 veckor gammal:)

,
¨

Med husse i Siljan...

/L

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

COLA ETT ÅR

Vi hade som mål att bli klar med grundfärdigheterna under hennes första år. Det är inte mycket kvar men nån kanske vi tar tag i nu sommar. Någon spar vi till i vinter. Jag ska uppdatera grundfärdighetsschemat på hemsidan.

Nu i sommar ska vi börja plocka ihop några moment och mot slutet av sommaren även börja sträcka tiden och få till lite uthållighet.


Vi har kommit en bra bit på väg med personspår. Hon följer långa spår och nu är det dags att hon ska få börja plocka pinnar.


Jaktapporteringen som visade sig vara så kul var inte så kul i början när Cola bara sprang i väg så fort hon fick tag i en dummy eller leksak. Nu apporterar hon bra, söker bra och byter inte dummy på vägen in. Övningarna är enkla och ska sakta bli svårare i sommar. Ska börja träna mer med vilt, Cola är lite tveksam till vissa. Om några veckor ska vi börja träna i vatten, vi väntar till löpet är över. Det ska bli kul.


Jag har fortfarande inte gjort någon träningsplaneringplanering, det tar emot. /PAv Löfgren - 20 maj 2009 19:59

Det var flera som var intresserade av att veta lite mer om boken(som Cola modellerar för)..hur den ser ut, när den kommer ut , pris osv..såg att den nu finns hos diverse nätbutiker/sidor(kommer ut i aug...Här finns den att SE o  läsa om :)

Så här står det bla...

Det här är en bok om svartsjuka som handlar om att hamna mitt emellan när en ny familjemedlem flyttar in. Igenkänningsfaktorn är stor. Men eftersom en hund spelar huvudrollen så kommer det så där lagom nära. En bok att både skratta och gråta till!

Kasper är en stilig flat coated retriver som trivs alldeles utmärkt hemma hos sin husse kapten Mandel. De gillar att göra samma saker och är alltid tillsammans. Men så en dag dyker "den där Mari" upp - och Kapten Mandel är som förändrad. Kasper gör allt han kan för att protestera och en massa roliga situationer uppstår. Man får både skratta och gråta i den här boken


GRATTIS vill jag oxå säga till illustratören Christina Alvner

 som häromdagen , tillsammans med författaren Martin Widmark, blivit framröstad som bästa barnbok för 7-9 åringar. Boken är Häxdoktorn som ingår i serien om monsteragenten Nelly Rapp och hennes hund London . 42 000 barn har röstat i Bokjuryn som går av stapeln varje år och som paret även vunnit tidigare.

Känns som om Cola" hamnat i trygga händer":D

 Vem vet - kanske blir det boken med Kasper (Cola ;))nästa år;)


Tack Petra med Aileen o Nisse för att du tipsade mig om det, bra med en bibliotekarie bloggvän:):)


Ha en fin kväll alla/L


Av Löfgren - 20 maj 2009 11:29

Har ju länge velat ha en ny spis. ...men det är så många andra saker som skall köpas och så...ja, de flesta vet väl hur det är..

Bara det att den vi har faktiskt har vart ganska farlig..knapparna har gått alldelens för lätt att vrida på !!

Det har räckt att man kommit åt med höften på "fel" sätt ,så kan en platta sättas på. Cola har vi inte vågat ha  ensam i köket när vi inte är hemma eller sover..utifallatt hon skulle hoppa upp mot spisen (absolut inte omöjligt)för att se om det fanns några goda matrester(absolut inte omöjligt det heller..;))

Men snåla som vi är har vi liksom skjutit det på framtiden..tänkt att.

.-JOO, men vi kommer ihåg att kolla varje gång vi går ut att den verkligen ÄR avstängd..!!!....Jomen tjena...

I Söndags när vi kom hem från Säterdalen så "stjälpte" vi av Gustav hemma..och gick ut en långprommenad med hundarna , de hade ju mest fått sitta o titta under dagen...bara det att Patrik var in i köket o tog en huvudvärkstablett innan vi stack..........

Efter en halvtimme ringde mobilen.

Det var Gustav som pratade i falsett(jo han är i målbrottet men det här var målbrott PLUS falsett;))

En platta hade vart på och en kryddburk som stod på spisen hade förkålnat o sprängts när han tog bort den...Gustav var både rädd och upprörd..såklart!

Tog en halvtimme för oss att gå hem och föreställde oss ALLT som hade kunnat hända .(tänk om det vart något brännbart på spisen, tänk om Gustav vart på övervåningen...tänk om, tänk om....).....under den tiden hade vi bestämmt att en ny spis MÅSTE inhandlas SNARAST!

SÅ..på tisdags morgon när jag kom hem från mitt jobb så stod en ny..BARNSÄKER spis på plats:)  Denna finns det riktiga lås på, så värken höfter ELLER Cola kan få på den:)SKÖNT!

 Nu kan Cola vara i köket fast vi inte är hemma :)

Lotta


Av Löfgren - 19 maj 2009 17:04

Började på jobbet och slutade i västindien:)


Idag var Gustav ledig..var på tandregleringen på fm..och han var förkyld så ingen ide att åka tillbaka till skolan. Var på Rusta efteråt och köpte fototapet till Gustav som har en grå och tråkig vägg på sitt rum....Hem och satt upp den...eller njaa, försökte sätta upp den..Den kapsejsade totalt..kaputt...vart bucklig och gick sönder..:(..Gustav besviken ..Jag arg, galen, sur....iväg till Rusta igen..inhandlade en ny!!!

Denna gång gick det bättre..men det vart ju nästan lika dyrt som en riktig resa tillslut;)

NU ska jag iväg på restaurangbesök med vänner..killarna får vara ensamma hemma ikväll..jag är helt slut efter att ha tapetserat o fixt hela em..ska bli sköönt att bara sitta och gagga;)

ÅÅÅ om jag bara var där på riktigt!!!

Ha en fin kväll/L

Av Löfgren - 19 maj 2009 06:44

Var och tittade på jaktprov i Kuså i söndags. Tittade mest på Nybörjarklassen dels för att det är ju den klassen jag ska starta i men också att man såg bäst på det provet.Det var inte många som klarade av provet. Jag tyckte inte provet i sig såg så svårt ut, det dom flesta hade problem med var grunderna. Att komma med viltet ända in i hand och att inte börja leta eller byta med annat vilt på vägen in. Det var iallafall roligt att igen se hur ett prov kan se ut. Tycker att jag är på rätt väg i jaktprovs träningen, jag blir lätt frestad att skynda på ibland men efter att ha varit på jaktprovet så ser jag vad som är viktigast.Cola löper så hon får vänta med vattenträningen, jag var ut och tränade i skogen med henne igår kväll och hon verkade inte påverkad av löpet./P

Av Löfgren - 18 maj 2009 07:26

Var till Säterdalen igår.

 Folkparken i Säter ligger i en dal  (jo, det hörs på namnet;))..och det var SÅ hett där och vindstilla ..härligt:)

Barnen har fullt upp och vi har tid att prata  och fika..hundarna fick vara med hela tiden, men inte bada eller göra "roliga" saker..nyttigt för dem..speciellt Cola som har lite svårt att (hör och häpna)förstå att jorden INTE cirkulerar runt henne...;)

 

Här kikar vovvarna om någon av lillhussarna snart kommer ur rutchkanorna

 

Barnen kan fånga djur i grunda bäcken..insekter o ...en igel:(!!

 


Sedan gick vi mot fäboden...fint här:)

 

Sedan klappades det på får...

Kaniner o hästar..Sedan åt vi GLASS..sedan gick vi tillbaka till fikakorg och lekplats och tömde picknickkorgen:)

SÅ nu har vi laddat batterierna inför veckan:)

Ha en fin dag/Lotta

Kram Lotta

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se